konferencija za medije

Ludbreg dobio novu nagradu kao mjesto koje kreira pozitivno i uspješno poslovno okruženje

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.06.2019. 10:22

Zadnja izmjena: 14.06.2019. 10:28

2013.godine je potpora po glavi stanovnika u korištenju EU fondova u Ludbregu iznosila 807 kuna, a 2017.godine Ludbreg je proglašen najboljim gradom po korištenju europskih sredstava po glavi stanovnika i sada ta potpora iznosi 11.390 kuna - rekao je danas na konferenciji za medije gradonačelnik Dubravko Bilić koju je održao sa zamjenicom Renatom Potočnik.

Kako je istaknuo, vrijednost europskih realiziranih projekta je 105 milijuna kuna, dok je ove godine prijavljenih projekata u vrijednosti od 18 milijuna kuna. Prema njegovim riječima, ispred njih nalaze se prijave dvaju najvećih projekata: širokopojasnog interneta u vrijednosti 25 milijuna kuna i aglomeracije vrijedne 250 milijuna kuna. Osim europskih projekata, Bilić se osvrnuo na nezaposlenost, odnosno zaposlenost u gradu.

- U 6 godina povećala se zaposlenost za 550 ljudi i na to smo jako ponosni. Naš start nije bio jednostavan jer smo preuzeli grad s poreznim prihodima od otprilike 10 milijuna kuna i manjkom od 6,5 milijuna kuna, a danas su porezni prihodi grada 20 milijuna kuna, a manjak smo sredili do prihvatljivih iznosa - rekao je Bilić i dodao kako je najveći problem neažurnost države u realizaciji europskih projekata.

Uz sve navedeno, gradonačelnik Bilić predstavio je novu nagradu koju je dobio Grad Ludbreg kao prepoznatljivo mjesto koje kreira pozitivno i uspješno poslovno okruženje prihvatljivo domaćim i stranim investitorima. - Dokaz je i najnovnija investicija švicarskog Varios Systema, firma je počela s radom i sljedeće godine očekujemo i s njjihove strane ozbiljnije rezultate i ozbiljniji doprinos financijskim pokazateljima Grada Ludbrega - napomenuo je gradonačelnik. 

 

 

 

Komentari