nove investicije...

FOTO Srušen stari Varteks u Ludbregu, Lim-mont gradi novu halu

Svoju prenamjenu nije doživjela zgrada bivšeg Varteksovog pogona u Ludbregu koja je srušena, a kako neslužbeno doznajemo na tom se prostoru planira napraviti novi veliki pogon tvrtke Lim Mont.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.09.2018. 11:20

Zadnja izmjena: 10.09.2018. 11:21

Nedavno smo  izvještavali o tome kako bi Grad Ivanec uskoro od države mogao dobiti kompleks bivšeg Varteksa te ga prenamijeniti za mlade poduzetnike. Svoju prenamjenu nije doživjela zgrada bivšeg Varteksovog pogona u Ludbregu koja je srušena, a kako neslužbeno doznajemo na tom se prostoru planira napraviti novi veliki pogon tvrtke Lim Mont.

Kako piše na tabli na ulazu, uklanjanje građevine počelo je još u srpnju,a prema informacijama kojima raspolažemo već na proljeće trebala bi krenuti izgradnja nove hale za proizvodnju na tom prostoru. Još 2014. godine oko 120 radnika preselilo se iz ludbreške Varteksove tvornice u Varaždin, a zgrada je bila u vlasništu Croatia osiguranja pošto je Varteks u pretvorbama založio tu zgradu. 

Prema podacima Fine, tvrtka Lim Mont je u 2017. godini zapošljavao 184 ljudi, a iste je godine ostvario poslovni prihod od 97,520,715 kuna.

Komentari