pročitajte

Video - Priča o Luki Ivanušecu, skromnom dečku iz Ljubešćice i zvijezdi Lige nacija

Prvi pogodak za reprezentaciju postigao je na China Cupu i rado ga se sjeća, a posebno je emotivno vezan i za pogodak protiv Šahtar Donjecka koji je postigao za Dinamo, na prepunom maksimirskom stadionu...

Izvor: Prva monografija Općine Ljubešćica 1993.-2023.

Objavljeno: 18.06.2023. 08:11

Zadnja izmjena: 18.06.2023. 13:02

Foto: Izvor: Prva monografija Općine Ljubešćica 1993.-2023.

Briljantnim golom i driblinzima u stilu najvećih majstora prouzročio je vrtoglavicu suparnicima, Dalićevo otkriće najavilo je veliki obračun sa ŠpanjolcimaIvanušec prije finala Lige nacija: Imamo šansu za osvojiti zlato - to su samo neki od naslova koji u posljednje vrijeme prate Luku Ivanušeca.

Priča o Luki Ivanušecu i njegovom uspjehu zabilježena je i filmom "Ljubešćica, općina koja je uspjela" (upravo taj dio možete pogledati ovdje), a ovdje donosimo nekoliko biografskih crtica.

Izvor: Prva monografija Općine Ljubešćica 1993.-2023.

Lokomotiva promijenila sve

Luka Ivanušec, rođen je 26. studenoga 1998., a nogomet je počeo igrati na travi iza svoje kuće. Upisao se u nogometnu školu Novi Marof, prvi trener bio mu je Milan Miketek, zatim mu je Varaždin bio korak naprijed, a onda je Lokomotiva 2015. godine promijenila sve. Počela je i medijska pažnja, a kada je došla ponuda Dinama 2019. godine, Luka se nije dvoumio.

Sjeća se vremena kada se nogomet u njegovoj rodnoj općoni igrao u drugačijim uvjetima nego danas. 

- Sportska dvorana sigurno nam jako puno znači. Kada se napravila, bio je to spektakl. Što se tiče sporta to je sigurno nešto najljepše što nam se u Ljubešćici dogodilo - kaže Ivanušec.

Horvatić, Plenković i Ivanušec u sportskoj dvorani Ljubešćica

Debitirao 2017.

Istaknuo se i kao nogometaš Malonogometnog kluba Ljubešćica, da bi godinama kasnije za reprezentaciju debitirao 11. siječnja 2017. Prvi pogodak za reprezentaciju postigao je na China Cupu i rado ga se sjeća, a posebno je emotivno vezan i za pogodak protiv Šahtar Donjecka koji je postigao za Dinamo, na prepunom maksimirskom stadionu.

Svoj uspjeh zahvaljuje mami, tati, bratu i baki, kao i sredini koja ga je poticala, a danas su joj njegovi rezultati na ponos.

Nenad Horvatić i Luka Ivanušec, najsvježjija fotografija

Horvatić, obiteljski prijatelj

- Dok sam ja u nogometu uredski igrač, on je igrač na terenu. Inače smo prvi susjedi, njegov tata i ja prijatelji smo više od 25 godina. Nekad, kad nije bilo toliko prometa, igrali smo zajedno nogomet na cesti. Luka je danas veliki promotor Ljubešćice, vrhunski igrač, čovjek, reprezentativac - kaže Nenad Horvatić, načelnik Općine Ljubešćica.

Kao što je poznato,  Horvatić je prvi čovjek Županijskog nogometnog saveza, ali i član Izvršnog odbora HNS-a, kao i predsjednik Komisije za sportsku infrastrukturu HNS-a na razini cijele zemlje. Jednu osobinu posebno cijeni kod Ivanušeca.

- Jako je važno što je ostao normalan i skroman dečko, kao što je i njegova obitelj. Jako su to dobri i vrijedni ljudi. Posebno sam ponosan na to što se u svakom trenutku kada je Ljubešćici trebala pomoć stavio na raspolaganje. Možemo biti ponosni što imamo takvog dečka.

Komentari