pohvale za lupinizam

Lupino dobio pohvale s Oxforda: '"Znam da sam najbolji u Hrvata, sto godina ispred vremena''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 12.08.2019. 11:14

Varaždinski umjetnik Stephan Lupino dobio je još jedno priznanje za svoj rad koje je stiglo uoči izložbi u Düsseldorfu i Varaždinu - odlične kritike profesora Brendana McMahona s Oxforda koji nije krio oduševljenje lupinizmom.

- "Fenomenalno... Mračno, sa slutnjom, prigušeno oklopom koji prianja uz kožu i nosi ožiljke bitke, ali je i dalje moćan i prkosan. Raspelo je dodir genija. Složena studija o zlu koja Lupinov 'lupinizam' odvodi na posve novu razinu", napisao je McMahon o Lupinovu djelu "Mordred Redux". Pohvale je dobila i skulptura "Spirit of Europe".-  "Riječ je o naoko jednostavnom, ali moćnom djelu koje komentira stanje Europske unije u 2019. godini. Skori odlazak Ujedinjenog Kraljevstva predstavljen je ranjenom pticom u pozadini koja se trudi ostati gore, dok drugi članovi jata lete okolo u znak potpore", piše McMahon.

Kako prenosi Index, Lupino je zadovoljan kritikama.-  "Znam da sam najbolji u Hrvata, sto godina ispred vremena, ego mi više ne treba pumpati. Svijet me prepoznaje, ali kod nas konce još uvijek vuku akademci, ne možeš ući u njihovu mrežu. Da se nešto ostvari u Hrvatskoj, moraš biti umrežen, podoban i spreman na zakulisne igre. Zato se mladim nadolazećim umjetnicima u Hrvatskoj teško, gotovo nemoguće probito - rekao je Lupino koji će na otvorenju ovogodišnjih Baroknih večeri u Varaždinu otvoriti i izložbu svojih radova, a 9. listopada skulpture putuju u Düsseldorf.

Komentari