susret u klubu

Lupino o preminulom Peléu: Pričali smo barem pola sata, izuzetno divan čovjek

Objavljeno: 30.12.2022. 12:03

Zadnja izmjena: 30.12.2022. 12:06

Vijest da je u 82. godini života umro legendarni brazilski nogometaš Pelé jučer je obišla svijet, a tom je prilikom varaždinski umjetnik Stephan Lupino ispričao kako ga je sreo u kultnom noćnom klubu "Red Zone".

Naime, Lupino je 1998. godine u popularnom noćnom klubu "Red Zone", inače VIP klubu, održavao svoju izložbu fotografija, na kojoj je svirao David Morales, kada je u večernjim satima, oko 23 sata, u klub ušetao Pelé sa svojim društvom.

- Razgledavao je moje fotografije kada smo se sreli. Odmah smo se upustili u priču, družili smo se najmanje 20-ak minuta. Pričali smo kao da se oduvijek znamo. On je bio jako normalan, human čovjek, divna osoba. Daleko jednostavniji, pristupačniji i bolja osoba od današnjih nogometaša, poput mrguda Messija, Maradone koji je bio iste veličine kao Pele, ali narkoman i sličnih. Vidim poveznicu Peléa i Kylian Mbappéa koji je veliki humanitarac i pomaže djeci u Africi, on mi se sviđa. Pričali smo o nogometu budući da je on tada igrao za Cosmos iz New Jerseyja. Iako ne znam mnogo o nogometu, pronašli smo mnogo zajedničkih tema, a sviđale su mu se moje fotografije. Zanimalo ga je kako to uspijevam, kako se to radi - rekao je Lupino.

Tom se prilikom Lupino osvrnuo i na rezultat Hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu i kaže "kako im jedino ne može oprostiti tragičan i katastrofalan poraz od Argentine jer su igrali kao Vodeni, a ne kao Vatreni".

Komentari