nevjerojatno

Majka iz Ludbrega ostavila sina s dijabetesom pa otišla u provod koji se 'malo' odužio

Ona je, kako navode u presudi, 22. srpnja 2022. godine oko 19 sati ostavila malodobnog sina (rođenog 2007. godine) bez nadzora i s društvom otišla s mjesta prebivališta u provod...
Objavljeno: 08.12.2023. 09:01

Zadnja izmjena: 08.12.2023. 09:02

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Varaždinski općinski sud nepravomoćno je osudio majku (40) s područja grada Ludbrega na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci.

Ona je, kako navode u presudi, 22. srpnja 2022. godine oko 19 sati ostavila malodobnog sina (rođenog 2007. godine) bez nadzora i s društvom otišla s mjesta prebivališta u provod. Malodobnom sinu je utvrđen IV stupanj invaliditeta zbog dijabetesa tipa 1, problemi sa sluhom i drugih zdravstvenih problema zbog kojih se ne može brinuti o sebi. Majka je tako ostavila sina cijelu večer, noć i sljedeći dan do 13 sati, sve dok ga nije zatekao otac. Mladić je, kako dodaju, bio zatečen vidno uznemiren i uplašen na stepenicama kuće gdje je kosio travu na visokim ljetnim temperaturama, izgorio od sunca te bio pun uboda komaraca i s visokom razinom šećera u krvi. Majka je ovim postupkom je grubo zanemarila dužnosti podizanja djeteta te ga ugrozila psihički i fizički, stoji u presudi.

Komentari