u tijeku izrada plana ulaganja

Nogometni savez na području naše županije planira značajna ulaganja u infrastrukturu

Cilj je pozitivno iskoristiti situaciju u kojoj Varaždinska županija sada ima predsjednika komisije za infrastrukturu i izbornika reprezentacije...
Objavljeno: 08.10.2018. 10:00

Zadnja izmjena: 08.10.2018. 12:19

Foto: Viktor Hranić

U nogometnu infrastrukturu na području Varaždinske županije već sljedeće godine Hrvatski nogometni savez uložit će više milijuna kuna, pri čemu je trenutno prioritet obnova pomoćnog igrališta NK Varaždina, dok je u dužem periodu riječ o još značajnim sredstvima ukupnog ulaganja...

Naime, od ove godine na čelu komisije HNS-a za nogometnu infrastrukturu na području cijele Hrvatske je Nenad Horvatić, ujedno predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždinske županije, koji je ove subote u Varaždinu ugostio direktora razvoja i infrastrukture HNS-a Marijana Kustića, kako bi se izvidjelo stanje terena NK Varaždina i održali kraći neformalni sastanci.

- Razgovarali smo s izbornikom Zlatkom Dalićem i predsjednikom kluba Stjepanom Cvekom i jedna od opcija je da se prvo obnovi pomoćni teren koji je već strahovito loš. NK Varaždin kao nositelj kvalitete je, dakako, prioritet, ali još je puno klubova na području županije s konkretnim planovima i projektima, kao što su NK Podravina Ludbreg i drugi – rekao nam je Horvatić.

Veliki i manji zahvati

Horvatić ističe da su do sada diljem Hrvatske ulagali po četiri ili pet milijuna kuna po jednome prvoligaškom klubu, no Hrvatski nogometni savez financira i manje zahvate poput uređenja rasvjete, svlačionica, manjih dogradnji, navodnjavanja, i sl. Kako bilo, cilj je pozitivno iskoristiti situaciju u kojoj Varaždinska županija sada ima predsjednika komisije za infrastrukturu i izbornika reprezentacije.

- U idućih desetak danas raspisat ćemo iskaz interesa za sve klubove s područja županije, u kojemu će biti objavljeno što oni moraju dostaviti prema svojem Županijskom nogometnom savezu: određene papire, projekte, dozvole, ugovore, broj djece koja se natječu itd., a onda ćemu mi u ŽNS-u izraditi prioritetnu listu koju ćemo dostaviti Zagrebu. Određenim redoslijedom potom će se raditi sljedeće tri godine – kaže Horvatić.

Hrvatski nogometni savez za obnovu nogometne infrastrukrure osigurao je, kako doznajemo od Horvatića, određena - ne mala sredstva, a koncepcija je da pripremne radove obavlja vlasnik (JLS ili klub). U slučaju NK Varaždina trenutno je u tijeku proces predaje na upravljanje stadiona, a Horvatić ističe kako im je već sljedeće godine u cilju da se na glavno igralište položi hibridna trava.

Komentari