Jučer se u Martijancu održala svečana sjednica Općinskog vijeća, a u svojem se govoru načelnik Dražen Levak osvrnuo i na izgradnju parka i parkirališta uz Župnu crkvu Sv. Martina te rekao kako će se ovaj projekt provesti ''i uz negodovanje župnika''.

Podsjetimo, Općina Martijanec u suradnji s Varaždinskom biskupijom dala je izraditi Idejno rješenje Parka i parkirališta, a sa svime se usuglasio i biskup mons. Josip Mrzljak. Pitali smo stoga načelnika Levaka na što je točno mislio kada je rekao da župnik neguduje oko ovoga projekta, na što nam je načelnik odgovorio da se župnik Ivan Košutić boji da će mu se za potrebe tog projekta oduzeti zemljište koje pripada crkvi te kako mijenja varijentu ovoga projekta iako je biskup Mrzljak već za njega dao odobrenje.

<< FOTO: Evo kako bi trebao izgledati novi park u Martijancu >>

Cijelu ovu situaciju provjerili smo i sa župnikom koji je rekao kako on je dao komadić zemlje za parkiralište koje je potrebno, ali da mu općina sada želi uzeti i dvorište gdje bi se trebao izgraditi park. - Mi ne trebamo nikakav park, a on se niti ne može graditi jer je to povijesna jezgra u Martijancu.  Dok sam ja ovdje župnik, neću dozvoliti da nemam svoje dvorište - rekao je župnik i dodao: ''Ja sam njima dao prst, a oni bi cijelu ruku''

- Bitno je da se auti maknu s ceste, ali ako bude park, pa to će mi pijanci cijele noći pišati ispod prozora jer je nasuprot crkve krčma, a ja na svojem dvorištu želim imati mir - rekao je župnik i dodao kako načelnik Levak želi poput Bandića u Zagrebu graditi fontane u Martijancu. 

 

 

Komentari

12.11.2019. 10:59h Zadnja izmjena: 12.11.2019. 11:01

Foto: ARHIVA