upravo

Matiji Posavcu potvrđena optužnica, terete ga za primanje 10 tisuća kuna mita

Objavljeno: 29.02.2024. 13:55

Zadnja izmjena: 29.02.2024. 14:00

Foto: Arhiva

Županu Međimurske županije Matiji Posavcu sudit će se zbog primanja 10.000 kuna mita, odlučilo je optužno vijeće zagrebačkog Županijskoga suda potvrdivši danas optužnicu protiv njega i još dvije osobe, prenosi medjimurski.hr.

Kako navode, obrana je već ranije tražila da se dokazi Uskoka protiv Posavca proglase nezakonitima, međutim, odbili su ih najprije zagrebački Županijski sud, ali i Visoki kazneni sud.

Podsjetimo, Uskok je u svibnju prošle godine podigao optužnicu protiv međimurskog župana, tereteći ga za zlouporabu ovlasti i primanje 10.000 kuna mita kako bi njegov suoptuženik Josip Kobal bio ponovno imenovan za člana upravnog vijeća ŽUC-a (Župnijske uprave za ceste).

- U optužnici stoji da je Kobalu istjecao mandat u srpnju 2021. te da je, znajući da Posavec ima veliki utjecaj na donošenje odluka u županijskoj Skupštini u tijeku predizborne kampanje za lokalne izbore, od njega zatražio da mu u slučaju ponovnog izbora za župana osigura novo imenovanje u upravno vijeće ŽUC-a - navodi medjimurski.hr.

Komentari