konačna presuda

Medicinski tehničar osuđen jer je udario pacijenticu iz Ivanca u vozilu Hitne pomoći

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.01.2021. 09:01

Zadnja izmjena: 15.01.2021. 09:05

Foto: ARHIVA

Županijski sud u Zagrebu javno je objavio presudu prema kojoj je medicinski tehničar Andrija K. osuđen na četiri mjeseca uvjetnog zatvora jer je udario pijanu pacijenticu Žaklinu Željezić koju su prevozili u kolima hitne pomoći jer joj je bilo pozlilo nakon zabave.

<< Ivančanku išamarao medicinski tehničar? Zavod za hitnu medicinu sazvao tiskovnu konferenciju

Žaklina je pak, prema informacijama iz presude, oslobođena optužbe da ga je klevetala kad je tvrdila da ju je udario. Epilog je to slučaja o kojem je eVaraždin pisao 2016. godine kada je pacijentici na proslavi Velike Gospe pozlilo od alkohola pa je na intervenciji pozvana Hitna pomoć. Kako je kasnije ispričala pacijentica, medicinski tehničar udario ju je šakom u lice u vozilu Hitne pomoći, a njezinu priču potvrdilo je i par medicinskih djelatnika, dok je tehničar s druge strane tvrdio kako to nije istina i upozoravao da je ozljeda nastala od njezina pada i udarca glavom u tlo. 

<< O navodnom premlaćivanju Ivančanke oglasili se iz Zavoda za hitnu medicinu, evo što kažu

Sudski vještak je naposlijetku ustvrdio kako ozlijeda pacijentice nije mogla nastati padom te je uz četiri mjeseca uvjetnog zatvora optuženi dužan nadoknaditi troškove kaznenog postupka u sveukupnom iznosu od 4.114,00 kuna te nagradu i nužne izdatke opunomoćenika oštećene kao tužiteljice u iznosu od 27.700,00 kuna u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

 

Komentari