21 za 2021.

Medicinskoj školi Varaždin dodijeljeno 20 tisuća kuna za program poticanja čitanja

Objavljeno: 13.05.2021. 10:22

Medicinskoj školi Varaždin odobren je program „21 za 2021.“ kojim se prijavila na Javni poziv za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu.

Javni poziv objavilo je Ministarstvo kulture i medija kao jednu od aktivnosti za 2021. godinu koja je proglašena Godinom čitanja. Medicinska škola time je postala jedna od 79 ustanova te jedina škola u Republici Hrvatskoj čiji je program odobren, a za provedbu aktivnosti iz programa osigurano je 20 000,00 kuna.

Cilj programa razvoj je čitalačke pismenosti među srednjoškolcima, razvoj kreativnosti i poticanje na čitanje nelektirnih djela te povezivanje književnosti s drugim, učenicima bliskim umjetnostima. Učenici će, čitajući odabrana književna djela, otkrivati nove književne svjetove, upoznavati sebe i svoje talente, učiti od vršnjaka te samim time razvijati zajedništvo. Raznolikim zanimljivim i modernim aktivnostima razvijat će se i motivacija za sudjelovanjem u sličnim aktivnostima u budućnosti.

Ministarstvo kulture i medija osiguralo je ukupno 1 981 000,00 kuna za dodjelu potpora programima koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, a ocjenjivala se kvaliteta, izvornost i inovativnost predloženoga programa.

Komentari