“Centar održivog razvoja”

Foto - Međimurje dobilo drugi znanstveno-istraživački centar

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.04.2021. 13:16

Zadnja izmjena: 27.04.2021. 13:16

Nakon što je početkom godine otvoren prvi znanstveno-istraživački centar Metalska jezgra, Međimurska županija dobila je i drugi znanstveno-istraživački centar u manje od pola godine.

Svoja vrata otvorio je Centar održivog razvoja koji će se koristiti za potrebe Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i drugih znanstvenih subjekata. Projekt “Centar održivog razvoja” vrijedan je 11.895.867,07 kuna i većim dijelom financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Zahvaljujući projektu obnovljena je zgrada u neposrednoj blizini Međimurskog veleučilišta u Čakovcu na prostoru bivše vojarne čime se nastavlja proces revitalizacije vojnih objekata po čemu je Međimurska županija prepoznata kao odličan primjer dobre prakse. 

Kroz rad Centra održivog razvoja osigurana je istraživačko-razvojna infrastruktura koja će poslužiti za provedbu temeljnog industrijskog istraživanja, eksperimentalnog razvoja i obrazovanja u području biokemije okoliša, održive gradnje, primijenjene automatike i proširene stvarnosti te će se pojačati suradnja između Međimurskog veleučilišta u Čakovcu i drugih istraživačkih institucija i gospodarstava.

Kroz Centar održivog razvoja, Međimursko veleučilište i Međimurska županija žele okupiti sve istraživače na jednom mjestu te pokrenuti znanstvenu akreditaciju Veleučilišta, kako bi postali prva znanstveno akreditirana ustanova u Međimurju. Međimursko veleučilište spremno je i za uvođenje novih studijskih programa, diplomskog studija Računarstva i stručnog studija Strojarstva te s ostalim veleučilištima razmatra uvođenje zajedničkih studijskih programa.

Komentari