6 punktova za cijepljenje

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA U subotu počinje cijepljenje osoba starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.02.2021. 12:26

Zadnja izmjena: 18.02.2021. 12:28

U subotu, 20. veljače u Međimurskoj županiji počinje cijepljenje protiv virusa COVID-19 starijih od 65 godina i osoba s kroničnim bolestima koje mogu predstavljati povećani rizik za razvoj težih oblika bolesti COVID-19, najavila je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije dr. Marina Payerl-Pal.

U Međimurskoj županiji određeno je 6 punktova za cijepljenje od kojih su dva već u punoj funkciji, a to su Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Dom zdravlja Čakovec, a u subotu će se cijepljenje odvijati na još tri punkta. U Čakovcu je to sportska dvorana Graditeljske škole, u Prelogu sportska dvorana Osnovne škole Prelog te u Murskom Središću sportska dvorana Osnovne škole Mursko Središće. Cijepljenje na sva tri punkta započinje ujutro u 9:00 sati, a na raspolaganju su tri vrste cjepiva koja su službeno registrirana i odobrena u Europi, a to su Pfizer (396 doza), Moderna (300 doza) i AstraZeneca (400 doza).

Ove subote cijepit će se gotovo 1100 građana starijih od 65 godina i kronični bolesnici koji su podnijeli zahtjev za cijepljenje, a svi su već obaviješteni o točnom mjestu i vremenu u kojem moraju doći na mjesto cijepljenja. Na cijepljenje se može doći s pratnjom, no u dvoranu ulaze samo osobe koje se cijepe te im u dvorani pomažu volonteri Crvenog križa. Na svakom punktu bit će prisutan i tim hitne medicinske pomoći za slučaj potrebe, tijekom cijelog perioda cijepljenja. Iznimno, osobe s invaliditetom i osobe koje nisu u mogućnosti doći na cijepno mjesto, cijepit će mobilni tim ili liječnik obiteljske medicine.

Međimurska županija, trenutno jedina u Hrvatskoj, ima uspostavljenu internetsku platformu za prijavu cijepljenja. Platforma je optimizirana za sve web preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na mrežnoj stranici Doma zdravlja Čakovec – www.dzck.hr/cijepljenje, a o vremenu i mjestu cijepljena građani će biti obaviješteni telefonom.

Komentari