preventivne aktivnosti

Medo Jurica i policija savjetovali prvašiće ispred varaždinskih škola

Objavljeno: 07.09.2021. 13:38

Zadnja izmjena: 07.09.2021. 13:39

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske održali su jučer preventivnu aktivnost u sklopu akcije "Poštujte naše znakove".

Tom prilikom su od 7:30 do 8 sati ispred VI. osnovne škole Varaždin i od 9:30 do 10 sati ispred I. osnovne škole Varaždin u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Varaždin i maskotom 'Medo Jurica' dijelili letke i savjete prvašićima i njihovim roditeljima o sigurnom sudjelovanju u prometu prilikom dolaska u školu. U preventivnu aktivnost su također bili uključeni i pripadnici prometne jedinice mladeži koji su ispisanim porukama na plakatima uputili upozorenja vozačima motornih vozila na nužnost pridržavanja prometnih propisa.

Isto tako, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u suradnji s PU varaždinskom i ove godine provodi akciju pod nazivom "Sigurno u školu". Akcija se provodi kako bi djecu od najranije životne dobi informirali i podučili sigurnom ponašanju u prometu te postupcima pružanja prve pomoći. Podjela edukativnih slikovnica u sklopu akcije vrši se za ukupno 821 učenika prvih razreda na području grada Varaždin i općina Beretinec, Cestice, Jalžabeta, Gornjeg Kneginca, Petrijanca, Svetog Ilije, Sračinca, Trnovca, Vidovca i Vinice.

Komentari