Radionice u vrtićima

Medo Jurica uči djecu prvu pomoć

Objavljeno: 30.04.2021. 14:27

Zadnja izmjena: 30.04.2021. 14:28

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin započelo je s provedbom zdravstveno-edukativnih radionica za djecu predškolskog uzrasta u svim dječjim vrtićima s područja djelovanja društva.

Radi se o radionici pod nazivom „Prva pomoć – upomoć!“ putem kojeg se želi djecu informirati o osnovnim postupcima pružanja prve pomoći. Radionice se provode na otvorenom prostoru u realizaciji stručne djelatnice GCDK Varaždin i maskote Mede Jurice. Medo Jurica svojim dolaskom razveseljava predškolarce te im pomože u svladavanju vještina vezanih uz prvu pomoć kao što su: "Kako pravilno zaustaviti krvarenje iz nosa?", "Što učiniti ako se ozlijediš?", "Kako pravilno očistiti ranu i staviti flaster?" i sl. Pomoću metode rasprave i igranjem uloga djeca usvajaju osnove prve pomoći u problemskim situacijama te uče kako ih primijeniti u vlastitim iskustvima.

Osim provedba radionica, GDCK Varaždin svakom objektu vrtića donira torbicu s materijalom za pružanje prve pomoći te priručnik Hrvatskog Crvenog križa "Odgoj za humanost od malih nogu" i plakate "Medo Jurica – kako se zaštititi od virusa?".

Radionice će se provesti u svim vrtićima tijekom svibnja ove godine.

Komentari