Nikad otkriveni podatak

Odrastao je u Novom Marofu, otkrio Gorana Barea, danas je čovjek u Severininoj sjeni

Objavljeno: 21.04.2016. 20:29

Zadnja izmjena: 21.04.2016. 20:31

Foto: Facebook -Severina / Arhiva

Zajedno su od jutra do mraka. Zajedno ručaju i večeraju, on ju vozi na koncerte, s njom odlazi na domjenke, dogovara joj razgovore za novine, obavještava medije o događajima iz njezina privatnog života... Ukratko, 24 sata dnevno posvećen je Severini i njezinoj karijeri, napisao je jutarnjih.hr prije dvije godine o "čovjeku u crnom", kako zovu Tomislava Petrovića, menadžera jedine istinske regionalne zvijezde, Severine Kojić koja upravo danas slavi 44. rođendan.

Otprilike u isto vrijeme kada je Jutarnji list objavio ovu reportažu pokušali smo i mi stupiti u kontakt s Petrovićem, i nije bilo teško, ali za priču - vrlo teško, nikako... Na ponovni upit, opet ništa... Naime, lokalnoj javnosti gotovo je potpuno nepoznata činjenica da je čovjek koji od 2000. godine brine za Severininu karijeru, ali i privatan život, odrastao u Novom Marofu gdje još uvijek ima poznanike kojima se javi kada je u prolazu ili im ustupi kartu, odnosno ugosti ih u backstageu ako Severina nastupa negdje u blizini.

Kasete iz Zagreba

Otkrili su nam to njegovi poznanici, koji su s njime u Novom Marofu proveli djetinjstvo, jer su njegovi majka i otac krajem 1960.-ih doselili u grad, dobivši posao u novomarofskoj bolnici. Sjećaju se da su Tomislav i njegova dva brata često boravili u Zagrebu, kamo su se definitivno preselili početkom 1980.-ih, završivši prethodno u Novom Marofu osnovnu školu. Iz Zagreba bi donosili najnovije ploče i prve kasete, koje su djeca međusobno razmjenjivala i presnimavala. Mnoge je kasnije začudilo kako se Petrović, poznat kao obožavatelj sasvim drugačije vrste glazbe i menadžer sasvim drugačijim glazbenicima, našao uz Severinu. Otprilike tu počinje i interes medija za njegov život i karijeru, ponajviše zbog toga što se ni na koji način ne želi osobno eskponirati.

U glazbene vode Petrović je, naime, ušao vrlo rano, još kao srednjoškolac, nakon što se iz Novog Marofa preselio u Zagreb i u kultnoj zagrebačkoj Jabuci počeo raditi kao DJ, kasnije organizator koncerata, a onda je klub i vodio. S Pavlom Pajom Podolskim potom pokreće diskografsku kuću „Jabukaton“, koja je izdala albume nekih od najvažnijih glazbenih imena tog razdoblja: Hladnog piva, Haustora, Majki, Pips, Chips & Videoclipsa... Početkom 1990.-ih sa suradnicima pokreće i rock nagradu Crni mačak, i istodobno postaje i menadžer Baretovih Majki.

Otkrio Bareta

Upravo on je zaslužan što je Goran Bare izdao album „Vrijeme je da se krene“, a u mnogočemu i za njegov početak ozbiljne karijere, jer je do tada svaštario kako bi zaradio, a glazbom se bavio više iz ljubavi, piše jutarnji.hr. Album je na koncu prodan u više od 20.000 primjeraka,  a Petrović je baš kao kasnije i u slučaju Severine, isprepleo privatno i poslovno. Vinkovačkom rokeru bio je vjenčani kum, razišli su se, pak, navodno zbog novca. Otprilike u isto vrijeme upoznao je Severinu koja je tada odlazila iz izdavačke kuće Tutico u svađi sa Zrinkom Tutićem, a ranije su se poznavali samo iz viđenja. Otada su nerazdvojni, govore ljudi s estrade.

- Uz uobičajene menadžerske poslove, Petrović doslovno bdije nad Severinom. Pazi da joj nije hladno, juri za njom s dekicom u ruci... Zna što voli jesti. On je taj koji otvara vrata automobila, nosi kišobran. Zna kada je umorna, a kada bi tulumarila do zore. Slijedi je u stopu – navodi autor reportaže objavljene u Jutarnjem listu, međutim ono što Petrović nikad ne radi, osim ako nije u ime njegove zvijezde – ne daje izjave za medije. Stoga, o Tomici Petroviću, čovjeku za kojega kažu da baš zna sve Severinine tajne, malo se zna. Neki se pitaju, vodi li Severininu karijeru on ili je mozak priče ipak Severina, a on samo spretni izvršitelj. Kako bilo, sada je otkrivena još jedna  crtica iz biografije „čovjeka u crnom“, budući da stalno nosi crno..., i čovjeka u Severininoj sjeni...

Komentari