rekonstrukcija

eTV - Novi Marof dobiva gradski trg, uložit će se oko 700 tisuća eura

Objavljeno: 30.03.2024. 09:08

Zadnja izmjena: 30.03.2024. 09:08

U Novom Marofu ove godine trebala bi krenuti obnova zgrade Gradske uprave koja vapi za energetskom ali i statičkom obnovom, a do sada je, prema riječima gradonačelnika, najviše problem predstavljalo vlasništvo koje nije u rukama Grada.

Ipak, Grad Novi Marof uspio je prijaviti projekt na natječaj Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine koji uključuje i privatno suvlasništvo, budući da 18 posto suvlasništva u toj zgradi drže novomarofski Trgonom i Zagrebačka banka. Gradu je odobreno je 1,05 milijuna eura, a u tijeku je priprema raspisivanja natječaja za obnovu čitave zgrade izgrađene 60-ih godina. Ovim projektom smanjit će se troškovi i povećati ušteda energije, odradit će se strukturno ojačanje zgrade te će se ugraditi i dizalo, a ukupna vrijednost projekta je oko 2,5 milijuna eura.

Osim kompletne obnove zgrade Gradske uprave, kako je najavio gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, Grad će krenuti i u kompletnu rekonstrukciju Trga hrvatske državnosti te Zagorske ulice. Iz gradskog proračuna za uređenje Trga i ulice izdvojit će se između 600 i 700 tisuća eura, dok bi radovi trebali trajati oko 1,5 godinu.

- Trg ćemo pretvorimo u jedan mini parkić i trg, a slijedi i zatvaranje dijela Zagrebačke ulice koju ćemo pretvoriti u jednosmjernu ulicu s pripadajućim parkirnim mjestima. Upravo ovaj prostor pretvorit ćemo u jednu mirnu zonu i dobit ćemo jedan centralni trg koji Novi Marof zaslužuje. U budućnosti pripremamo i veliki gradski trg, ali ovo je trenutno shodno mogućnostima i natječajima pa smo iskoristili priliku - najavio je Jenkač.

 

Komentari