službeni posjet varteksu

Foto - Milanović pohvalio pomoć države i poručio: 'Varteks je zadnji uspravni primjer teksilne industrije u Hrvatskoj'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je boravio u Varaždinu gdje je posjetio Varteks...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.07.2021. 13:46

Zadnja izmjena: 20.07.2021. 13:54

Foto: Luka Šalamun

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je boravio u Varaždinu gdje je posjetio Varteks i o njegovoj budućnosti razgovarao s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem i županom Anđelkom Stričakom.

Predsjednik je zajedno s Tomislavom Babićem, predsjednikom Uprave Varteksa obišao pogon i sudjelovao u predstavljanju odjevnih kolekcija nakon čega je uslijedio radni sastanak. Prema Milanovićevim riječima, Varteks je jedan od 'zadnjih uspravnih primjera tekstilne industrije u Hrvatskoj'.

- Vlada ih je uvrstila u popis prioritetnih projekata i to je dobro jer bez državne pomoći to neće ići. Ovako se nažalost svi gase, male su plaće i bez pomoći vlasti i politike ta vrsta proizvodnje, posebno ova ambicioznija vrsta tekstilne industrije koja ostvaruje nekakvu dobit naprosto treba potporu - rekao je Milanović.

Nakon obilaska Varteksa,uslijedila je predaja prijava Varaždinskoj građanskoj gardi te sastanak sa gradonačelnikom, županom i njihovim suradnicima.

Muzej Varteksa, dječji vrtić, park...

Podsjetimo, Povjerenstvo za strateške investicije je u ožujku predložilo Vladi da se Varteksove nekretnine u Varaždinu proglase strateškim projektom Republike Hrvatske, što je Vlada i prihvatila. Na današnjem prostoru Varteksa tako bi u budućnosti, uz Muzej Varteksa, trebali niknuti novi stambeni, trgovački, ugostiteljski i poslovni prostori, park i dječji vrtići. Više ovdje.

Komentari