U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji imamo zabilježena tri nova slučaja zaraze korona virusom. Radi se o mlađim osobama u dvadesetim godinama koji su se vratili s ljetovanja, izvijestio je Robert Vugrin, predsjednik stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Novozaražene osobe će se liječiti kod kuće s obzirom na blagu kliničku sliku. S tri nova slučaja u posljednja četiri dana u Varaždinskoj županiji imamo tako zabilježeno 11 novih slučajeva zaraze. Također, u Varaždinskoj županiji imamo i prvi zabilježeni smrtni slučaj.

- Jučer je u varaždinskoj bolnici preminula osoba s COVID 19 infekcijom. Radi se o starijoj ženskoj osobi starosti 87 godina koja je zaprimljena radi ozlijeda prsnog koša. Prilikom prijema nije pokazivala nikakve kliničke znakove respiratorne bolesti, no proširenim testiranjem detektirali smo infekciju. Tijekom boravka u bolnici osoba nije pokazivala znakove respirtorne bolesti, no radi drugih komorbiditeta došlo je do smrtnog ishoda - objasnio je Nenad Kudelić, ravnatelj bolnice i dodao kako je infekcija koronavirusom doprinijela ovom smrtnom ishodu.

Kako je istaknuo Robert Vugrin, intenzivirala su se testiranja na korona virus u našoj županiji pa je tako unazad 30 dana testirano preko 2500 uzoraka. Osvrnuo se i na okupljanja s velikim brojem ljudi. - Svi skupovi na kojima se očekuje više sudionika se moraju prijaviti, ali nažalost moram reći kako su na puno skupova zabilježene nepravilnosti prilikom kontrole tako da sam već u par navrata istaknuo kako ne možemo svu odgovornost prebaciti na organizatora i redarstvene službe ukoliko mi pojednici ne damo doprinos da situacija bude zadovoljavajuća - završio je Vugrin. 

 

 

Komentari

15.08.2020. 11:05h Zadnja izmjena: 15.08.2020. 11:05

Foto: Luka Šalamun