uz zanimljive govornike

''Mladi u doba korone'' - Savjet mladih Varaždinske županije organizirao panel raspravu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.06.2020. 16:49

Zadnja izmjena: 27.06.2020. 16:54

U petak je Savjet mladih Varaždinske županije organizirao je panel raspravu „MLADI u vrijeme korone“. U ambijentu novog P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu izrazito zanimljivi govornici pričali su o tome kakva je pozicija mladih u vrijeme krize, što je učinjeno za mlade i njihove probleme u vrijeme korona krize te koje politike bi vlasti na svim razinama trebale donijeti kako bi pomogli mladima.

Moderator panel rasprave bio je Lovro Lukavečki, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije koji je inicirao organizaciju ove rasprave: - Mi smo već do sada predlagali određene mjere za pomoć mladima u ovoj situaciji, a današnjom tribinom želimo potaknuti i osvijestiti političare da je izrazito bitno sagledati probleme mladih u ovo vrijeme krize – kazao je tom prilikom Lukavečki.

Dekanica Fakulteta organizacije i informatike Nina Begičević Ređep osvrnula se na organizaciju online nastave na fakultetima i navela primjer kako Fakultet organizacije i informatike planira provoditi nastavu u budućnosti. - Na Fakultetu organizacije i informatike uspješno smo proveli online nastavu od prvog dana pandemije, a razvili smo i online portal sa smjernicama i preporukama za online nastavu koje su otvorene i mogu kao pomoć poslužiti i drugima. Nastavljamo raditi sve kako bismo našim studentima omogućili sigurno i uspješno izvršavanje nastavnih obaveza te smo spremni za sve scenarije – istaknula je Begičević Ređep.

Nino Preložnjak, jedan od koordinatora programa P4 – centra za mlade i nezavisnu kulturu, opisao je na koji način se centar za mlade prilagođava novonastaloj situaciji, kakva je situacija u drugim gradovima i državama te je pozvao mlade da se pridruže u kreiranju sadržaja. - Bitno je da centri ispitaju koje su to novonastale potrebe mladih i prema tome prilagođavaju programske aktivnosti. Oni koji uspiju zadržati povjerenje i uključenost mladih, imat će veću responzivnost. Naravno, veliku ulogu imaju i javne politike usmjerene mladima koje se u ovoj situaciji također moraju prilagoditi novonastalim potrebama.

 

Komentari