dravske avanture

Foto - Nećete vjerovati kakva avantura nedaleko od Varaždina: rafting, orlovi, logorska vatra...

Agencija More Adventure već se dugi niz godina bavi organizacijom različitih avanturističkih sadržaja poput raftinga po rijeci Dravi, biciklizmom, vožnjom kajakom ili supom te offroad avanturama...
Objavljeno: 04.06.2023. 08:35

Zadnja izmjena: 04.06.2023. 08:45

Foto: Boris Matijašec

U Svibovcu Podravskom, u blizini rijeke Drave, nalazi se River ranch, jedna od destinacija avanturističkog turizma u Varaždinskoj županiji. Ovaj posjed, kako nam je objasnio osnivač agencije More Adventure Nikola Želimorski, služi kao polazišna točka za "dravske avanture".

Agencija More Adventure već se dugi niz godina bavi organizacijom različitih avanturističkih sadržaja poput raftinga po rijeci Dravi, biciklizmom, vožnjom kajakom ili supom te offroad avanturama. Osnivač Želimorski objasnio je kako pokušavaju biti drugačiji od drugih agencija, te svake godine dodaju nove sadržaje.

- Sve je počelo 2009. godine kad je nekolicina nas osnovala rafting klub u Varaždinu i s vremenom nam se počelo  javljati sve više ljudi za komercijalne spustove i nakon nekog vremena rodila se ideja o otvaranju turističke agencije i da počnemo na ovom dijelu Hrvatske razvijati avanturistički turizam. Tako  smo 2017. otvorili i firmu – rekao je Želimorski.

Od logorske vatre do stotinjak ljudi

Sam posjed River ranch kupljen je prije dvije godine te je na njemu moguće ugostiti gotovo stotinjak ljudi. Na Ranchu se nalazi kuća za odmor s velikom okućnicom na kojoj se između ostalog nalazi i mjesto za loženje logorske vatre. Želimorski je naglasio kako je kupnja ovog posjeda bila dobra prilika za agenciju te da su pomoću njega počeli stvarati svoju viziju kreiranja centra za avanturističke sportove.

- Imamo veliku podršku od strane Varaždinske županije, dobivamo poticaje svake godine. Ove godine dobili smo poticaj po pitanju završetka našeg centra, to nam znači jako puno jer pored redovnih troškova i troškova održavanja jako teško je izdvojiti još za dodatne investicije – istaknuo je.

Drava fascinira, lete orlovi

Do sad su ugostili brojne domaće i strane goste uključujući turiste iz Danske, Nizozemske i Njemačke. Osim toga provode projekte s lokalnom zajednicom kao što su škole veslanja, druženja i slično. Naglasio je kako imaju dobru suradnju s raznim institucijama od fakulteta sve do osnovnih škola. Ono po čemu su posebni jest sam fokus prema prirodi, a pogotovo rijeci Dravi. Osim samog avanturističkog dijela, cilj ove agencije je također i educiranje gostiju o samoj rijeci Dravi i njezine životinjske raznolikosti. Prema tome organiziraju individualne sadržaje za sve grupe posjetitelja što uključuje i najmlađe.

- Volim što rijeka Drava zbog svoje dinamike nikad nije ista te stalno iznenadi s nečim  novim. Ovdje imamo i jako bogat ptičji fond koji uključuje orla štekavca, vodomara, bregunice i kulik sljepčića. Naša rijeka Drava je stvarno fascinantna i  bilo bi šteta da je ne doživite. Imamo i jako puno iskustva u radu s djecom i to nas jako veseli zato što volimo prenašati znanje boravka u prirodi i znanje poštivanja prirode, pa tako volimo usađivati znanje o životinjama i općenito na koji način rijeka funkcionira – naglasio je Želimorski.

Komentari