javni poziv

MORH traži vojne pilote, a dijeli i stipendije - evo kako se prijaviti

Objavljeno: 23.02.2022. 17:51

Zadnja izmjena: 23.02.2022. 17:56

Foto: morh.hr

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je danas Javni poziv zainteresiranim kandidatima učenicima 3. razreda srednje škole za Studij aeronautika - vojni pilot, Fakulteta prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu.

Kako stoji na stranicama MORH-a, studij traje ukupno 10 semestara. Nakon završenog preddiplomskog sveučilišnog studija Aeronautika - vojni pilot (6 semestara) na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, kadeti upisuju diplomski sveučilišni studij Aeronautika - vojni pilot (4 semestra) na Fakultetu prometnih znanosti u koji je uključena temeljna časnička izobrazba i letačka obuka u Središtu za obuku Hrvatskog ratnog zrakoplovstva "Rudolf Perešin".

Kandidati učenici 3. razreda srednje škole mogu iskazati interes za navedeni studij, uz mogućnost dodjele stipendije tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Uvjeti koje kandidati/kinje moraju ispunjavati navedeni su u Javnom pozivu, a rok za podnošenje prijava je 19. travnja 2022. godine.

Kandidati/kinje se prijavljuju u propisanom roku na internetskoj stranici ili pismeno na adresu: Ministarstvo obrane, Središnjica za upravljanje osobljem, Zagreb, Ilica 256b.

Kandidati ili kandidatkinje trebaju priložiti:

  • popunjeni obrazac prijave
  • presliku osobne iskaznice, rodnog lista, uvjerenje o pohađanju 3. razreda srednje škole
  • uvjerenje da nije pokrenut kazneni postupak, ne starije od šest mjeseci

Ministarstvo obrane pozvat će zainteresirane kandidate učenike 3. razreda srednje škole na odabirni postupak gdje moraju zadovoljiti zdravstvene, psihičke, tjelesne i sigurnosne kriterije za kadete te posebno vrednovanje na selekcijskom letenju kandidata za vojne pilote, u trajanju od 5 tjedana, tijekom srpnja i kolovoza 2022. godine.

Komentari