tema o kojoj smo već pisali

Motociklistima koji se žale na zamke na šumskim putevima bavila se i Potraga

Za pomoć su se obratili općinskom načelniku kako bi im pomogao pronaći prikladnu šumu u općinskom vlasništvu koju bi uredili prema svojim potrebama.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.01.2021. 08:47

Zadnja izmjena: 29.01.2021. 09:03

Izvor: RTL

Već smo prije na našem portalu objavili priču o motociklistima iz Cestice koji su se potužili da im ljudi u šumi postavljaju zategnute sajle, a pukom srećom, nitko do sada nije bio ozbiljno ozlijeđen.

Ovim slučajem bavila se  i RTL-ova Potraga koja se uputila do Cestice. Kako im je ispričao Danijel, samo činjenice da je vozio sporo i da je zamka bila postavljena ispod visine vrata – spasile su mu život. Za pomoć su se obratili općinskom načelniku kako bi im pomogao pronaći prikladnu šumu u općinskom vlasništvu koju bi uredili prema svojim potrebama.

- Evo upravo sam se vratio s terena gdje smo gledali jednu lokaciju koja se može pripremiti da mladi crosseri koji vole motore i vožnju imaju određeni prostor i da na tom prostoru imaju i određene sigurnosne uvijete. Staza će se srediti i tu će moći imati svoje aktivnosti, a uz te aktivnosti i druženja. Jer mladi trebaju imati svoj prostor i svoj sadržaj. Svakako je pohvalno da se hoće organizirati i općina uvijek stoji na raspolaganju - ZA RTL je ispričao je načelnik Mirko Korotaj.

Policija pak apelira na građane da niti u kojem slučaju ne postavljaju žice, sajle i druga opasna sredstva jer ista mogu prouzročiti vrlo teške posljedice. - Također molimo građane koji naiđu na takva sredstva u prirodi, šumskim stazama i putevima da o tome žurno obavijeste policiju kako bi se na mjestu pronalaska mogle provesti mjere i radnje koje će sasvim sigurno pridonijeti pronalasku i procesuiranju počinitelja", rekla je Marina Kolarić, glasnogovornica PU Varaždinske.

Komentari