zanimljiva predavanja

Na doktorskoj konferenciji na Sveučilištu Sjever sudjelovali međunarodno priznati znanstvenici

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.09.2019. 17:51

Zadnja izmjena: 30.09.2019. 18:02

Doktorska konferencija za doktorande poslijediplomskih sveučilišnih studija iz područja medija i komunikacije održana je u petak i subotu, 27. i 28. rujna, na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Konferencija je okupila brojne ugledne znanstvenike iz akademskog svijeta te društveno-političkog života, a na svečanom otvorenju doktorandima se uvodno obratio rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković. - Ova je konferencija prije svega namijenjena našim doktorandima, o kojima mi na Sveučilištu Sjever izrazito vodimo računa jer nam je važno ne samo da budu izvrsni tijekom doktorskog studija nego i da svoj studij uspješno završe, obranivši doktorsku disertaciju - rekao je rektor i dodao kako je uvjeren da će postotak obranjenih doktorskih disertacija na kraju studija biti na visokoj razini. 

Nakon službenog dijela i otvaranja konferencije uslijedio je radni dio, a prvog dana konferencije održana su predavanja međunarodno priznatih znanstvenika, profesora i stručnjaka iz području medija, novinarstva, nakladništva i komunikacijskih znanosti. Prvi je predavanje održao prof. dr. sc. Angus Phillips sa Sveučilišta Oxford Brookes. Uslijedilo je predavanje prof. dr. sc. Vanje Garaja sa Sveučilišta Brunel u Londonu te dugogodišnjeg novinara i dopisnika iz Rima, doajena novinarstva Silvija Tomaševića koji je govorio o svome iskustvu pisanja o papi Ivanu Pavlu II. , Benediktu XVI. te papi Franji, o suradnji s različitim medijskim kućama i naravno suradnji s Vatikanom.

Drugog dana konferencije, u subotu 28. rujna, doktorandi i mladi znanstvenici izložili su 41 znanstveni rad iz područja medija i komunikacije. - Jako smo zadovoljni izloženim radovima, a doktorandi su dobili jasne smjernice za svoj daljnji znanstveni rad te se već sad veselimo njihovim budućim znanstvenim dostignućima – istaknula je voditeljica doktorskog studija izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo, v. d. pročelnica Odsjeka za Medije i komunikaciju.

Komentari