povodom vbv

Na Korzu otvorena 26. Međunarodna izložba cvijeća

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.09.2021. 09:36

Zadnja izmjena: 30.09.2021. 13:13

U sklopu 51. Varaždinskih baroknih večeri je na središnjem varaždinskom trgu otvorena Međunarodna izložba cvijeća izložba. Izložba se po 26. put održava kao popratni dio programa Varaždinskih baroknih večeri.

Otvorenju su prisustvovali i zamjenica župana Silviju Zagorec, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, kao i  ravnatelja VBV-a Davor Bobić, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik te mnogi drugi.

– Vjerujem da će svatko tko će se naći u Varaždinu u naredna tri dana otići s posebnim utiscima. Želim čestitati svim vrtlarima koji su unijeli dio sebe u svaku kreaciju i instalaciju, pokazali pozitivnu energiju– rekla je Silvija Zagorec te se zahvalila Udruzi koja već 26. godinu ukrašava barokna pročelja koja time kod  kod prolaznika izazivaju pozitivne i dobre emocije.

 -Pozivam sve naše sugrađane da prošeću slijedeća tri dana centrom grada i uživaju u cvjetnim instalacijama i baroknoj glazbi te na taj način pokažu vrijednim vrtlarima i organizatorima ove izložbe svoju zahvalnost i uvjere se kako je grad Varaždin uistinu grad baroka, glazbe i cvijeća, ali i bicikla koji su na Franjevačkom trgu ukrašeni cvijećem u sklopu Izložbe - istaknuo je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković.

U ime Udruge vrtlara Varaždinske županije, organizatora izložbe obratila se Dora Bosak naznačivši kako je projekt Međunarodne izložbe cvijeća postao zaštitni znak Udruge.

Komentari