pročitajte

Na području naše županije gradit će se Centar za cjelodnevni boravak starijih osoba, evo detalja

Objavljeno: 18.05.2024. 09:45

Zadnja izmjena: 18.05.2024. 11:31

Na području Varaždinske županije uskoro bi trebao niknuti Centar za cjelodnevni boravak starijih osoba - nakon Svetog Đurđa koji gradi dom za 50 korisnika, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić najavio je sličnu investiciju na svom području.

Naime, gostujući u našem eTV studiju, Škvarić je rekao kako je cilj osigurati smještaj za sve generacije na području grada Lepoglave, istaknuvši pritom kako su djeca upisana u dječje vrtiće, kako Grad provodi program POS stanova za mlade obitelji, ali i kako je pokrenut projekt za osobe treće životne dobi.

- U Lepoglavi postoji specifičnost: puno starijih osoba ima svoje kuće i stambeno su osigurani, ali žive sami. Njima treba zdravstvena skrb, njega, treba im socijalizacija. Stoga je Grad pokrenuo projekt izrade Centra za cjelodnevni boravak starijih osoba koji je trenutno u fazi izrade. Njime bi okupili ljude s područja Lepoglave, smjestili ih u dnevni centar gdje bi dobili zdravstvenu skrb, pažnju, sudjelovali bi u radionicama, tribinama. U blizini je i dječji vrtić, surađivali bi s njima, a na kraju dana oni bi se ponovno vratili u svoje domove - rekao je Škvarić.

Komentari