razne radionice

Na Sveučilištu Sjever idućeg se tjedna održava Festival znanosti, evo detalja

Objavljeno: 30.04.2022. 09:04

Zadnja izmjena: 30.04.2022. 09:04

Kakav je život pod mikroskopom? Koju hranu trebamo za zdraviji i sretniji život? Slične informacije, ali i mnogo više o životu znanstvenika i istraživanjima, možete saznati na Sveučilištu Sjever na Festivalu znanosti s temom "Život" koji će se održati od ponedjeljka do subote u prostorima Sveučilišnog centra Varaždin i Koprivnica.

Cilj Festivala znanosti je približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima iz područja znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja. Kao i prethodnih godina, Festival znanosti obiluje različitim aktivnostima: predavanja, radionice, demonstracije, druženja s djecom i odraslima, prezentacije, predstave i izložbe.

Osim samih radionica u sklopu Festivala znanosti na Sveučilištu Sjever će se održati i predavanje Gradskog društva Crvenog križa Varaždin te Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u suradnji s GDCK Varaždin, OB Varaždin i Sveučilištem Sjever i to u srijedu, 4. svibnja 2022. godine od 10 do 13 sati u prostorijama Sveučilišnog centra Varaždin, u zgradi UNIN 2.

Sveučilište Sjever poziva goste da svojim prisustvom podrže Festival znanosti te sudjeluju i na otvorenju Festivala znanosti koje će se održati u ponedjeljak, 2. svibnja u 11:00 sati u Sveučilišnom centru Varaždin, UNIN-2, dvorana 108 te u Sveučilišnom centru Koprivnica, u ponedjeljak, 2. svibnja u 11:00 sati u dvorani A01, a nakon otvorenja slijede ostala događanja i radionice.

Cjelokupni program Festivala znanosti možete pogledati ovdje.

Komentari