projekt na foi-u

Na tržište rada kreće studentski startup 'Looma', evo čime će se baviti

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.04.2022. 13:51

Zadnja izmjena: 01.04.2022. 13:52

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu sklopio je sporazum sa studentima, osnivačima studentskog startupa 'LOOMA', koji je tim činom ušao u program inkubacije tvrtki u razvoju pod nazivom Startup@FOI.

Kroz program Startup@FOI, Fakultet osigurava studentima financijsku i operativnu podršku kroz pokrivanje troškova 'stanovanja' tvrtke u Tehnološkom parku te knjigovodstvenih i pravnih usluga na razdoblje od godine dana. Ugovor je sa predstavnicima startupa - studentima Dariom Mikulekom, Timonom Terzićem i Bojanom Horvatom potpisala dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep.

Studentski startup LOOMA bavi se video produkcijom – osmišljavanjem, snimanjem, montiranjem i produkcijom promotivnih videospotova, izradom profesionalnih fotografija te ostalih medijskih usluga.

Program Startup@FOI, kroz koji će primati operativnu i financijsku podršku tijekom idućih godinu dana, namijenjen je svim studentima FOI-ja koji bi htjeli steći dodatna saznanja iz svijeta poduzetništva ili koji žele razraditi svoje studentske ideje u uspješan projekt ili posao te pritom ostvariti podršku za otvaranje vlastitog biznisa.

Komentari