ODLAZAK DRAGUTINA DRKA

Na Vindijinim zgradama zastave na pola koplja, Branko Roglić: Dobro sam ga poznavao

Objavljeno: 09.02.2021. 10:41

Zadnja izmjena: 09.02.2021. 13:32

Foto: Arhiva / Dino Možek

Ispred gospodarskih i poslovnih objekata Grupe Vindija od jučer su izvješene crne zastave, koje su ponegdje spuštene i na pola koplja.

Uprava i zaposlenici poslovnog sustava Vindija, njih više od 3.700, opraštaju od jučer od čovjeka koji je personificirao njihovu tvrtku u Varaždinu i Hrvatskoj, preminulog vlasnika i direktora Dragutina Drka

O njemu je tijekom jučerašnjeg dana govorio također jedan od trenutno najjačih gospodarstvenika u Hrvatskoj – Branko Roglić, vlasnik Orbico Grupe koji ga je dobro poznavao. Evo što je rekao za poslovni.hr.

– Dragutin Drk je jedan od pionira hrvatskog gospodarstva i ugledni član naše poslovne zajednice. Ostavio je izuzetno veliki trag u našem gospodarstvu a pogotovo u prehrambenoj i mljekarskoj industriji. Njegova smrt je svakako nenadoknadiv gubitak za hrvatsko gospodarstvo. Žalostan sam jer sam ga dobro poznavao. Stvarno mislim da je njegovom smrću ostala velika praznina – izjavio je Roglić.

"Počeo u čizmama"

Dragutin Drk u Vindiji se zaposlio 1964. godine, a četiri godine kasnije postao je direktor. Završio je srednju mljekarsku školu, a ekonomski fakultet tek kasnije – uz rad. Mnogi upravo u toj činjenici – da je „počeo u čizmama“ – pripisuju njegovo trezveno razmišljanje, koje ga je karakteriziralo tijekom čitava života.

Ključni potezi

Četiri poslovna poteza bila su ključna na njegovom poslovnom putu: početak proizvodnje plavih sireva 1960-ih, početak proizvodnje trajnog mlijeka 1970-ih; uvođenje tetrapak ambalaže 1992. i akvizicija Koke 1996.

Komentari