upozorenje mještanima

Načelnik i stožer iz Vinice poručuju: ''Zatrpani smo zahtjevima koji nisu od vitalnog značenja''

Objavljeno: 26.03.2020. 13:52

Zadnja izmjena: 26.03.2020. 13:56

Načelnik Općine Vinica i načelnik Stožera civilne zaštite Općine Vinica poslali su zajedničko upozorenje mještanima, a prenosimo ga u cijelosti:

Molimo Vas da shvatite kako je situacija vezana uz širenje zaraze koronavirusom u našoj zemlji krajnje ozbiljna. U ovom trenutku u Hrvatskoj je 481 oboljela osoba, a o našem ponašanju u idućih par tjedana ovisi u kolikoj će se mjeri epidemija zaraze novim koronavirusom proširiti na našem području. A ponašanje nekih naših ljudi jednostavno nije razumno! Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj donijeta je s ciljem sprečavanja širenja zaraze novim koronavirusom. Spomenutom Odlukom kao i Odlukom o izdavanju propusnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije nadležni lokalni Stožer civilne zaštite može izdati propusnicu samo kad se radi o vitalnim obiteljskim razlozima, no općinski stožer zatrpan je zahtjevima za izdavanje propusnica od kojih mnogi nisu od vitalnog značaja. Stoga Vas pozivamo da se konačno počnete ponašati ozbiljno i odgovorno kako prema sebi tako i prema drugim osobama. Drugim riječima, propusnice za odlazak u banku, k javnom bilježniku ili u shoping u LIDL, KAUFLAND i sl. neće se izdavati.

Nadalje, u posljednjih par dana primijetili smo da se veći broj starijih osoba koje i tako čine rizičnu i najugroženiju skupinu , kreće po prodavaonicama, pošti, ljekarni i sl. Već ranijim preporukama nacionalnog Stožera civilne zaštite i Zavoda za javno zdravstvo starijoj je populaciji preporučena izolacija i nenapuštanje domova. Stoga ponovo molimo mlađe članove obitelji kao i sve ostale mještane za solidarnost i pomoć u dostavi lijekova i namirnica starijima i bolesnima. Sve starije osobe koje nemaju u blizini osoba za pomoć u dostavi, pozivamo da se jave u Općinu Vinica, telefon 042 722 233 kako bi im se u dogovoru sa operativnim snagama osigurala dostava potrebnih namirnica i lijekova.

Komentari