zapinje u jednoj trgovini

Načelnik Jany u Đurđu ne može zabraniti rad nedjeljom zbog jedne trgovine ''Nije ih briga za malog čovjeka''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.01.2019. 09:18

Zadnja izmjena: 16.01.2019. 10:12

Foto: Arhiva

Nakon što su u općinama Martijanec i Mali Bukovec ukinuli rad nedjeljom u trgovinama, a na isto se sprema i Vinica, reagirao je načelnik Svetog Đurđa Josip Jany.

Načelnik Jany rekao je kako je upravo iz njegove Općine krenula ta inicijativa, no tamo se još uvijek ideja nije realizirala. Kako navodi, jedina trgovina koja ne želi pristati na zatvaranje trgovine u nedjelju je Metss i upravo zato se zabrana ne može realizirati jer se išlo na ideju ''Ili zatvaraju svi ili nitko''. - Ja sam prvi bio za tu inicijativu, a na kraju svi drugi sada to rade osim mene i to zbog toga jer vlasnika Metssa nije briga za maloga čovjeka - ogorčeno tvrdi Jany. 

Josip Slonja, rukovoditelj sektora trgovina u tvrtki Metss rekao je pak kako se oni ne žele upuštati u parcijalno rješavanje problematike rada nedjeljom, tako da samo pojedine općine ili gradovi budu obuhvaćeni tim režimom rada.  - Smatramo da se stanje u kojem neka općina zabrani rad nedjeljom, a u susjednoj, udaljenoj kilometar ili dva, nesmetano rade svi veliki domaći i strani lanci, ne možemo nazvati rješenjem. Tvrdnja da Metss ne pristaje da se nedjeljom ne radi nije točna jer je stav koji Metss  podržava taj da prodavaonice budu zatvorene ne samo nedjeljom, nego i u subotu poslijepodne, prema iskustvu nekih zapadnih zemalja - ističe Slonja te dodaje kako je jedino kvalitetno rješenje da zakonodavac donese propise koji će važiti za sve male i velike trgovačke lance, čime će se svim tržišnim subjektima omogućiti ravnopravan položaj u tržišnoj utakmici.

 

Komentari