komentirao situaciju

Načelnik Posavec o podjeli bijele tehnike Romima: ''Trebao bi se uzeti serijski broj i kasnije provjeriti''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.10.2019. 18:14

Zadnja izmjena: 18.10.2019. 18:16

U sklopu godišnjeg programa za stambeno zbrinjavanje i poboljšanje uvjeta življenja pripadnika romske nacionalne manjine, u Varaždinskoj županiji isporučena je bijela tehnika. 

Tako su se aparati nedavno podijelili romskim obiteljima u Gornjem i Donjem Vratnu, a za komentar smo pitali i načelnika Petrijanca Željka Posavca koji je rekao kako se on kao socijaldemokrat zalaže za pravedni i pravilni raspored pomoći, ali i za kontrole. - Smatram da je potrebno poboljšati život i drugih naših mještana, a ne samo Roma. Što se tiče ovakvog pomoći, ponukan neugodnim iskustvima ljudi koji su stavljali oglase za prodaju istih aparata, mogu se uzeti serijski brojevi, ''zadužiti korisnika'' na taj broj i time se kasnije izvršiti provjera - rekao je Posavec, dodao kako bi se time ujedno spriječilo odlaganje otpada u okoliš jer bi korisnik trebao predočiti Potvrdu o zbrinjavanju za baš taj aparat i poručio:- ''Pomaganje se ne smije iskorištavati''.

Inače, ovaj se projekt provodi prvi puta, a obuhvaćeno je 888 romskih obitelji u Hrvatskoj. Zbog velikih potreba će se projekt nastaviti i sljedeće godine, a u planu je podjela građevinskog materijala koji će poslužiti za obnovu kuća.

Komentari