popuštanje mjera?

Nada za mladence - od 1. lipnja svadbe do 100 ljudi?

Održana su prva testna okupljanja, a od 1. lipnja planira se popuštanje epidemioloških mjera...
Objavljeno: 22.05.2021. 08:55

Zadnja izmjena: 22.05.2021. 08:55

Prije tjedan dana održan je prvi pilot-program u obliku domjenka na kojem se okupilo 196 osoba. Jučerašnji rezultati testiranja pokazali su kako nijedna osoba nije zaražena.

Kako prenosi Jutarnji, svi sudionici tog pilot-programa bili su negativni na koronu ili su je preboljeli, ili su cijepljeni s dvije doze. Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak izjavio je kako je takva selekcija sudionika jedini način da se život počinje vraćati u "normalu". Popuštanje mjera planirano za 1. lipnja ovisit će o trendovima u sljedećih desetak dana, a tada se planira i otvaranje restorana te svadbe za do 100 sudionika, no s epidemiološkim uvjetima

- Mi smo spremni za izdavanje covid-potvrda, no ne mogu potvrditi hoćemo li s njihovom primjenom početi 1. lipnja. Pred nama je tjedan u kojem ćemo promišljati o novim mjerama. Znate da postojeće istječu 30. svibnja, dotad ćemo vidjeti u kojem ćemo smjeru ići dalje s popuštanjima, a onda postupno uvoditi i ova pomagala da bismo bili u situacijama otvoriti djelatnosti za koje se možda i nismo nadali dok nam nije krenulo cijepljenje - rekao je na konferenciji ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Komentari