pu varaždinska

Najavljena posebna regulacija prometa zbog blagdana Svih Svetih

Objavljeno: 28.10.2023. 08:51

Zadnja izmjena: 28.10.2023. 10:14

Počevši od danas pa sve do blagdana Svih svetih 1. studenog, očekuje se intenzivniji broj vozila u blizini groblja, pa iz Policijsku uprave varaždinske skreću pozornost svim vozačima na poštivanje prometnih propisa te obavještavaju o privremenoj regulaciji prometa u te dane.

Vozače tako upozoravaju da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti, da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima i biciklistima te da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta.

Najavljuju i da će se radi brže protočnosti prometa na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet odvijati uz fizičku regulaciju prometa od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži.

Privremena regulacija prometa

Promet će se zatvarati od raskrižja s Ulicama Gustava Krkleca i Ratimira Hercega do kružnog toka za dane 30. i 31. listopada te prema potrebi i dana 1. studenog, u vremenu od 8 do 20 sati. Kao ulaz na parkiralište u ulici Ratimira Hercega uz groblje, koristit će se postojeći južni prilaz, a kao izlaz s parkirališta koristiti će se postojeći sjeverni prilaz kod ugostiteljskog objekta, navode iz PU varaždinske. Također u subotu i nedjelju te u srijedu, 1. studenog, uspostavit će se privremena regulacija prometa kod groblja u Vidovcu.

U gradu Ivancu dana 31. listopada u zoni groblja dio ulice Augusta Cesarca od raskrižja s Ulicom žrtava hrvatskih domovinskih ratova do groblja, bit će određen jednosmjerni promet u smjeru groblja dok dana 1. studenog u zoni groblja u Ivancu dio ulice Augusta Cesarca biti zatvoren za promet motornih vozila.

Nadalje, uz groblja u Lepoglavi i Kamenici u vremenu od 28. listopada do 1. studenog uvodi se jednosmjerni prilaz groblju s jugozapadne strane iz pravca Kvaternikove ulice. Privremena regulacija prometa određuje se i u mjestima Maruševec, Klenovnik i Bednja, navode iz PU varaždinske.

Oprez u vezi krađa i požara

Iz PU varaždinske pozivaju građane i da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa.

U suradnji s predstavnicima lokalne samouprave postavili su na oglasnim pločama i city light vitrinama u blizini groblja na području Varaždinske županije plakate „Stop provalama u automobile!“ te će se na parkiralištima svih groblja građanima ostavljati i letci istog sadržaja, s ciljem povećanja samozaštitnog ponašanja. Pozvali su građane i na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima.

Komentari