Katica Kalogjera Novak

Nakon 14 godina na čelu škole, ravnateljica Gospodarske škole odlazi u mirovinu

Objavljeno: 02.05.2022. 14:30

Zadnja izmjena: 02.05.2022. 14:31

Nakon 30 godina rada u Gospodarskoj školi Varaždin, od kojih je 14 godina bila ravnateljica te srednjoškolske ustanove, Katica Kalogjera Novak odlazi u mirovinu, i to s navršenih 40 godina radnog staža.

Na predanom radu zahvalili su joj zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek, zamjenica pročelnika Sanja Herceg te pomoćnik pročelnika za razvojne projekte Robert Kelemen.

- Tek sada, u odrasloj dobi postajem svjesna svih vaših savjeta koje ste nam tada pružili na našim životnim prekretnicama. A sada se vi nalazite na toj jednoj prekretnici. Želim naglasiti da ste prije svega odlično radili svoj posao, a na tome smo vam svi neizmjerno zahvalni. Ako je formula za uspjeh  stručnost, dobra suradnja i volja, tada vidim upravo vas. Vi ste primjer kako biti stručan i profesionalan u svom poslu. Zahvaljujući vama, suradnja između škole i Županije bila je i više nego kvalitetna, dok su vas volja, entuzijazam, a ponajviše ljubav prema poslu tjerali da pomičete granice - rekla je Zagorec.

Pročelnik Huđek osvrnuo se na dugogodišnju suradnju. - Hvala vam na svemu što ste kroz ove godine činili za školu, njene djelatnike, a najviše učenike. Vašim angažmanom kao ravnateljice varaždinska Gospodarska škola svrstala se u društvo najuspješnijih škola u Republici Hrvatskoj.

'Ambasadori škole su učenici'

Katica Kalogjera Novak zahvalila je na iskrenim riječima, dodavši da sve što je radila, radila je za dobrobit škole, svih njenih učenika i djelatnika.

- Rezultate koje je škola postizala rezultat je timskog rada. Samo takvim načinom rada naša škola postala je prepoznatljiva diljem Hrvatske, a najveći ambasadori škole upravo su učenici koji su je svojim znanjem, talentima i vještinama promovirali na raznim državnim, europskim i svjetskim natjecanjima, smotrama, događanjima. Bila mi je čast što sam velik dio svog života posvetila upravo ovoj varaždinskoj školi - rekla je.

Komentari