Vrijedan 6 milijuna kuna

FOTO: Nakon četiri mjeseca, za promet je otvoren nadvožnjak u Gospodarskoj ulici

Nakon četiri mjeseca obnove i rekonstrukcije, nadvožnjak u Gospodarskoj ulici danas je otvoren za promet.
Objavljeno: 09.08.2019. 08:34

Zadnja izmjena: 09.08.2019. 13:06

Foto: Dario Jurčević

Nakon četiri mjeseca obnove i rekonstrukcije, nadvožnjak u Gospodarskoj ulici danas je otvoren za promet.

Dogradonačelnik Zlatan Avar istaknuo je kako se tu opet pokazala dobra suradnja Grada Varaždina, države i Hrvatskih cesta.

- Sve je gotovo prije Špancirfesta tako da neće biti nikakvih zastoja kada krene ona prava gužva. Radovi se planiraju i u Biškupečkoj ulici, no sve se tempira prema tome da se ne poremeti promet za vrijeme Špancirfesta - rekao je dogradonačelnik, te najavio i gradnju rotora u Hraščici, te obnovu 16 ulica, od kojih bi njih 13 ili 14 trebalo biti gotovo do kraja godine

Član uprave Hrvatskih cesta Alen Leverić pohvalio je izvođače jer je nadvožnjak napravljen prije ugovorenog roka.

- Hrvatske ceste su investirale ukupno 6 milijuna kuna s PDV-om u nadvožnjak. Varaždinsku županiju i Grad Varaždin čeka jedan veliki cestovni investicijski bum. Slijedi velik broj projekata, od rotora na raskrižju Koprivničko Međimurske ulice do rotora u Hraščici - najavio je Leverić.

Nove projekte najavio je i saborski zastupnik Anđelko Stričak

- Na području županije trebale bi se graditi četiri brze ceste, a ona od Varaždina prema Ivancu i Lepoglavi bi trebala biti prva. Za nju je već ishođena lokacijska dozvola te se kreće s projektiranje - rekao je Stričak, te dodao kako se nada da će sva dokumentacija biti gotova do sredine sljedeće godine.

 

 

Komentari