raspisan poziv

Nakon Varaždinskog klipiča i zelja, svoju instalaciju dobiva i Varaždinsko bučino ulje

Objavljeno: 07.04.2022. 08:52

Zadnja izmjena: 07.04.2022. 09:05

Turistička zajednica grada Varaždina nastavlja s provedbom projekta "Umjetnost na ulici", a uz postojeće instalacije Varaždinsko zelje i Klipič mašina (Varaždinski klipič), novu instalaciju uskoro će dobiti i Varaždinsko bučino ulje.

Naime, raspisan je poziv za izradu idejnog rješenja i izvedbu instalacije "Varaždinsko bučino ulje" koji će biti svojevrsni "homage" gastronomiji Varaždina. Kako navode iz Turističke zajednice, nova instalacija, izrađena sukladno tehničkim obilježjima i postavljena uz postojeće instalacije Varaždinsko zelje i Klipič mašina, istaknut će još jedan od proizvoda sa zaštićenom oznakom izvornosti i zemljopisnog podrijetla, doprinijeti njegovoj vidljivosti te povećati važnost i atraktivnost mikrolokacije smještene u centru grada na putu prema varaždinskoj tržnici.

Ovaj višegodišnji višedimenzionalni projekt ima za cilj podizanje vrijednosti povijesne jezgre umjetničkom produkcijom. Instalacija se postavlja u Prolazu Marijana Zubera (bivša Bakačeva ulica) na prostor zida bivše TIVA d.d. Sastavni dio instalacije treba biti ispisan recept varaždinskog jela ili slastice s Varaždinskim bučinim uljem, na hrvatskom i engleskom jeziku.

Poziv je otvoren od 5. travnja 2022., a rok za predaju rješenja je 5. svibnja 2022. Ocjenjivački sud u sastavu Mirjana Dučakijević (Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Varaždin), Vesna Pascuttini Juraga (Konzervatorski odjel Varaždin), Maja Kireta (Društvo arhitekata Varaždin), Vesna Haluga (Grad Varaždin) i Jelena Toth (TZGV) će do 15. svibnja 2022. godine izvršiti odabir rješenja. Svi detalji poziva dostupni su na poveznici

Komentari