potvrdila nam informaciju

Napadnuta majka saborske zastupnice iz Ludbrega: ''Istina je, radi se o Romima''

Policija i državno odvjetništvo nedavno su izvijestili kako su trojica muškaraca napali, ozlijedili i pokrali 82-godišnjakinju u mjesta Županec u općini Mali Bukovec, a kako doznajemo, radi se o majci saborske zastupnice HNS-a Božice Makar.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 17.01.2020. 16:58

Zadnja izmjena: 17.01.2020. 17:01

Foto: Arhiva

Policija i državno odvjetništvo nedavno su izvijestili kako su trojica muškaraca napali, ozlijedili i pokrali 82-godišnjakinju u mjesta Županec u općini Mali Bukovec, a kako doznajemo, radi se o majci saborske zastupnice HNS-a Božice Makar.

Kako se navodi u priopćenju DORH-a, postoji sumnja da su 16-godišnjak i 37-godišnjak, nagovoreni od 46-godišnjaka, u noći 24. prosinca 2019. razbili staklo na prozoru kuće i ušli unutra, a tamo ih je zatekla 82-godišnja vlasnica i pokušala udaljiti dozivajući pomoć te je svojom štakom udarila 37-godišnjaka u glavu.

Nakon toga, prema informacijama DORH-a, 37-godišnjak joj je istrgnuo štaku i više ju puta udario po ruci te ju teško ozlijedio. Potom ju je silom odveo u sobu, prekrio joj rukom usta i istrgnuo s vrata zlatni lančić s privjeskom, dok je 16-godišnjak za to vrijeme uzeo novčanik i mobitel, a potom su pobjegli odnoseći otuđeni novac, mobitel i nakit.

Za komentar smo pitali Božicu Makar koja nam je potvrdila da se radi o njezinoj majci koja se nakon napada zbog ozlijeda više ne može brinuti za sebe te je sada smještena u dom. - Počinitelji su uhićeni, radi se o romskoj obitelji i iako ne mogu generalizirati, smatram da je nesigurost problem te da bi isti zakoni trebali vrijediti za sve - rekla nam je Makar i dodala kako smatra da je napad bio slučajan, a ne ciljan.

Podsjetimo, u srpnju 2018.godine u Dravskoj šumi napadnut je saborski zastupnik Anđelko Stričak, a protiv trojice mladića, također romske nacionalne manjine naknadno je podignuta optužnica.

 

Komentari