evo detalja

Nastava počinje za 10 dana, učenike i roditelje očekuje popuštanje mjera

Maske ostaju kao jedan od uvjeta za učenike od petog razreda nadalje ako nije moguće osigurati distancu od dva metra.
Objavljeno: 27.08.2021. 08:22

Zadnja izmjena: 27.08.2021. 08:32

Nova školska godina koja je pred vratima donosi ''opuštenije'' mjere koje je predstavio ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, prenosi Jutarnji.

Prema njegovim riječima, djeca od prvog do petog razreda, koja su bila isključivo u balončićima, moći će se donekle miješati. Dopustit će se izborna nastava koja je prošle godine išla kompletno online. Što se tiče viših razreda osnovnih škola, dopustit će se mijenjanje učionica, odnosno korištenje kabineta.

- Bit će omogućeno i bavljenje sportom unutar škola. Timovi koje škole imaju moći će biti sastavljeni od učenika i djece iz različitih razreda. Školske dvorane će i dalje biti zatvorene za rekreativne aktivnosti - pojasnio je Fuchs i dodao kako se vraća i normalno održavanje roditeljskih sastanaka.

Maske i trajanje školskog sata

Maske ostaju kao jedan od uvjeta za učenike od petog razreda nadalje ako nije moguće osigurati distancu od dva metra. Ako je neki učenik obolio, ne treba ići cijeli razred u samoizolaciju, već samo nekoliko učenika s lijeve i s desne strane.

Što se tiče nastavnog sata koji je prošle godine trajao 40 minuta, ove godine će trajati 45, koliko je propisano. 

Tjelesna temperatura i dalje će se mjeriti, ali ne na ulazu u školu, nego će je i učenici i profesori izmjeriti kod kuće i pri bilo kakvom znaku bolesti neće doći u školu. Što se prakse učenika strukovnih škola tiče, ona će se dopustiti jer je bitan segment u strukovnom obrazovanju.

 

Komentari