obavijest iz sveučilišta

Nastava za više od 900 brucoša od ponedjeljka na Sveučilištu Sjever

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.09.2020. 13:06

Zadnja izmjena: 18.09.2020. 19:24

Nastava u akademskoj godini 2020./2021. počinje u ponedjeljak, 21. rujna, na Sveučilištu Sjever, u oba sveučilišna centra u Varaždinu i Koprivnici, kada na Sveučilište dolaze brucoši, odnosno studenti prve godine preddiplomskih studija, kojima će to ujedno biti i prvi kontakt sa Sveučilištem.

U varaždinskom sveučilišnom centru ove godine prvu godinu upisalo je 700, a u koprivničkom 220 novih studenata na ukupno 13 različitih preddiplomskih studijskih programa. Studentima viših godina preddiplomskih studijskih programa Sveučilišta Sjever predavanja će krenuti dva tjedna dana kasnije, u ponedjeljak, 5. listopada, a studentima diplomskih studijskih programa Sveučilišta Sjever nastava će u pravilu krenuti u ponedjeljak, 2. studenoga 2020. godine prema naknadno objavljenom rasporedu, sukladno studijskom programu.

“Nastava će se na Sveučilištu Sjever, u zimskom semestru akademske godine 2020./2021. izvoditi prema mješovitom; kombiniranom modelu. Navedeno podrazumijeva da će se dio predavanja i seminara (otprilike 25-33%) i vježbi (50-75%) održavati kontaktno, u prostorima Sveučilišta Sjever; koncentrirano u 1 do 2 dana u tjednu za svaku studijsku skupinu (intenzivnija kontaktna nastava u prva dva tjedna za brucoše), a ostali dio izvodit će se na daljinu, sve prema naknadno utvrđenom rasporedu svakog studijskog programa zasebno”, ističe prorektor za nastavu i studentska pitanja Sveučilište Sjever izv. prof. dr.sc. Vlado Tropša, dodajući kako će se kontaktna, odnosno fizička nastava na Sveučilištu Sjever održavati uz strogo pridržavanje epidemioloških mjera.

Osim toga, epidemiološki centri u Varaždinu i Koprivnici obaviješteni su o načinu izvođenja kontaktne nastave te smatraju da su mjere i postupci propisani od strane Sveučilišta Sjever dobra priprema za početak nastave i minimiziranje širenja infekcije, naravno uz dosljedno pridržavanje i kontrole ovih mjera. Sva nastava, predavanja, seminari i vježbe, te raspored studijskih grupa bit će organizirani prema mjerama i uputama, a ovisno o samoj specifičnosti svakog studijskog programa, za što su studenti dobili detaljne obavijesti i upute.

“Unaprijed zahvaljujemo svim studentima Sveučilišta Sjever na razumijevanju i na poštivanju svih nužnih epidemioloških mjera prilikom boravaka na Sveučilištu Sjever. Veselimo se početku nove akademske godine, dobro nam došli na Sveučilište Sjever!” zaključuje prorektor Tropša.

Komentari