kajkavska večer u stuttgartu

Natalija Martinčević i Zlatko Dalić prikupili 60.000 kuna za bolesnu djecu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.02.2020. 18:00

Zadnja izmjena: 02.02.2020. 18:03

Pod sloganom „Zajedno stvaramo dječje osmjehe“ u njemačkome gradu Stuttgartu jučer se održala druga po redu Kajkavska večer. Sama večer je imala humanitarni karakter, a sav prikupljeni prihod, 60. 000 kuna namijenjen je županijskoj Zakladi za pomoć djeci „Vita“, zakladi  - koja pomaže djecu oboljelu od malignih i drugih teških bolesti.

 U dvorani u kojoj je bilo oko petstotinjak gostiju prisutni su bili i savjetnica župana te upraviteljica Zaklade VITA Natalija Martinčević, izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić, zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović, generalni konzul RH u Stuttgartu Ivan Sablić zatim Ivan Tepeš, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Miran Bojanić Morandini, hrvatski gospodarstvenici iz Stuttgarta na čelu sa Denisom Žeželjom, kao i predstavnici hrvatskih katoličkih zajednica u Stuttgartu. U organizaciji ove večeri su uz domaćina Ivicu Busiju sudjelovali i županijski vijećnik Krešimir Horvat te načelnik Općine Ljubeščica Nenad Horvatić.

Posjet Stuttgartu iskorišteni je i za predstavljanje Turističke zajednice Varaždinske županije koja je prezentirala svoje projekte, poput kuća za odmor s pričom, a posjetitelji su mogli probati te kupiti bučino ulje koje je ponudio OPG Štorga,  Domed obrt za pčelarstvo predstavio se pčelinjim proizvodima, a heljda se mogla kupiti od OPG-a Pocedulić.

Upraviteljica Zaklade VITA Natalija Martinčević izrazila je zadovoljstvo sudjelovanjem u ovoj predivnoj večeri. - Zahvaljujem se svim organizatorima ove divne večeri, posebno se želim zahvaliti izborniku Daliću te svima onima kojima su donirali za one kojima je pomoć najpotrebnija. Osim humanitarne note, mogli smo uživati u odličnoj atmosferi, susresti se  s dragim ljudima, mnogobrojnim hrvatima koji žive u Njemačkoj, čuti njihove priče i životna iskustva. Uz sve to predstavili smo i našu turističku ponudu, prije svega naš hvalevrijedan projekt kuće za odmor s pričom – rekla je Martinčević

Komentari