vremenska prognoza

Ne spremajte još tople jakne! Meteorolozi najavili kišovite i hladne dane, moguć je i snijeg

Objavljeno: 14.04.2024. 08:32

Zadnja izmjena: 14.04.2024. 08:32

Foto: Arhiva

Protekli tjedan prošao je iznad prosječno toplo za tek početak proljeća. Dojma smo da je bilo više ljeto nego proljeće, ali prema najama Državnog hidrometeorološkog zavoda vraća se vrijeme primjerenije za ovo doba godina.

Početak tjedna očekuje nas slično vrijeme kao i proteklih dana. Dnevna maksimalna temperatura ići će do visokih 26 stupnja Celzijeva uz puno sunčanih sati, a kroz cijelo poslije podne puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar. Utorak ujutro vrijeme će, prema najavama meteorologa, biti još toplo uz maksimalac do 15 stupnja Celzijeva, a snažna promjena vremena stići će do nas u kasnijim popodnevnim kasnima. Očekuje nas malo kiše, a u ponekim predjelima moglo bi pasti i malo snijega.

U srijedu nas tako očekuju znatno niže temperatura pa dnevni maksimalac neće prelaziti 9 stupnja Celzijevih, a kiša će mjestimice padati cijeli dan. Nešto toplije vrijeme bit će kako ćemo se približiti kraju radnog tjedna pa će tako u četvrtak dnevni maksimalac malo i narasti, do 12 stupnja Celzijeva. U ponekim predjelima bit će još nešto malo kiše, a u ostatku županije bit će oblačno uz poneku zraku sunca i umjeren do jak sjeverni vjetar. Slično će biti i u petak, ponešto sunca, a u kasnovečernjim satima moguća je i mjestimice slaba kiša. Dnevna maksimalna temperatura ići će do 13 stupnja Celzijeva, a bit će mirno i bez vjetra.

Komentari