novi prijedlog zakona

Nedostaje nam policajaca, pa će se oni sada moći zaposliti i s tri razreda srednje škole

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.02.2019. 08:55

Zadnja izmjena: 18.02.2019. 08:58

Vlada je na svojoj sjednici u četvrtak prihvatila prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji te ga uputila u saborsku proceduru, piše Glas Slavonije.

Prema njihovom navođenju, ministar Davor Božinović objasnio je neke novosti, a prema njegovim riječima, ovaj prijedlog između ostalog omogućuje i prijam u policiju osoba sa završenom trogodišnjom srednjom školom, što dosad nije bilo moguće. Važna novina je i naknada za stanovanje koju bi imali policijski službenici raspoređeni u mjesto rada udaljeno više od 100 kilometara od njihova prebivališta, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje te ne primaju naknadu troškova međumjesnog prijevoza. Također, ovo pravo ostvarivali bi i policijski službenici kojima je mjesto rada na otoku, a mjesto prebivališta na kopnu, ili drugom otoku, ili obratno, bez obzira na udaljenost.

-  Ljudi ionako nedostaje na svim poslovima, posebice u policiji, gdje su malo i loše plaćeni i normalno da treba biti u tom dijelu malo fleksibilniji. Bilo bi najbolje da se vrate dva razreda srednje policijske škole. Njima je onda struka policajac, a ovdje dobiješ prekvalifikanta koji se naljuti, ili nešto napravi i ode, i bude vodoinstalater - istaknuo je  Edin Sarajlić, tajnik Sindikata policije Hrvatske.

Komentari