Kako je najavljeno na današnjoj javnom kolegiju s gradonačelnikom Ivanom Čehok i suradnicima, u tijeku je završetak projekta sređivanja i poklapanja zemljišnih knjiga što zapravo znači da će se u Varaždinu i Hrašćici uvesti novi adresni sustav, odnosno nekim ulicama i trgovima promijeniti naziv.

Prijedlog je to koji ide na javno savjetovanje, a odluka bi se trebala donijeti na jednoj  od sljedećih sjednica Gradskog vijeća. Ukoliko se ta odluka prihvati, to znači kako će oko 3000 Varaždinaca morati u roku od godinu dana promijeniti svoju osobnu iskaznicu, a sve troškove pokriva Grad koji će za ovaj projekt izdvojiti 270 000 kuna. - 50 godina adresni sustav nije sređen, pa tako primjerice imate cijele Grabanice koje se vode na Jalkovečku ulicu premda nemaju veze s njom ili ulice gdje su svi brojevi izmiješani i to sve mora srediti jer građani neće imati sređene podatke u digitalnom obliku - rekao je gradonačelnik Čehok.

U nastavku možete vidjeti koje će ulice promijeniti imena, a napomenimo samo kako će ulice u Varaždinu između ostalog dobiti Ivan Rabuzin, biskup Marko Culej, Šagi Bunić. Slavko Jagačić i drugi....

Komentari

21.05.2019. 11:02h Zadnja izmjena: 21.05.2019. 11:02