povod nezaposlenost

Sukob ide dalje: "Na vrijeme smo spriječili njegove sulude zahtjeve"

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 24.02.2021. 11:26

Zadnja izmjena: 24.02.2021. 11:51

Foto: Arhiva

Sukob Čačić-Čehok i obrnuto obilježio je aktualni politički mandat, pa je valjda bio red da se nađe i na rasporedu jučerašnje – posljednje sjednice Županijske skupštine.

Župan Radimir Čačić iskoristio je činjenicu da je Varaždinska županije 2020. godinu završila s najnižom stopom nezaposlenosti u Hrvatskoj, boljom čak i od Europske unije.

- S ponosnom mogu reći da smo na vrijeme spriječili sulude zahtjeve gradonačelnika Čehoka i njegovog tima da se zatvore tvornice u vrijeme pandemije - rekao je župan i dodao:

- U našoj županiji je stopa nezaposlenosti dvostruko manja od Hrvatske koja je na 8,9 posto, no bolji smo i od Njemačke, ali i cijele Europske unije u kojoj je stopa nezaposlenosti 6,3 posto. Epidemiji koronavirusa smo se uspješno oduprli varaždinskim modelom epidemioloških mjera, usmjerenih prvenstvo na ugostiteljstvo, a istovremeno smo broj obrta podigli za 4,4 posto.

Upravo epidemija bila je jedan od posljednjih povoda za kritiku županu Čačiću s druge strane – sa stranice „Varaždinci za Čehoka“.

- Za rubriku vjerovali ili ne – napisali su komentirajući naslov N1 televizije „Radimir Čačić: Ja sam se mogao cijepiti preko reda, ali radije smo bacili 15 doza“.

 

Komentari