Uoči početka nove akademske godine, Uprava, predstavnici pojedinih ureda i centara, kao i predstavnici studenata FOI-a pozdravili su gotovo 400 brucoša koji su prisustvovali uvodnom predavanju namijenjenom studentima prve godine preddiplomskih studija.

Uvodno predavanje je bila prilika za upoznavanje brucoša s radom Fakulteta, prije svega s načinom održavanja nastave u zimskom semestru, modelima praćenja nastave, korištenju servisa i aplikacija za studente FOI-ja, nastavnim i izvannastavnim aktivnostima te s djelatnicima stručnih i potpornih službi. Studente su pozdravili članovi Uprave na čelu s dekanicom prof. dr. sc. Ninom Begičević Ređep, koja je izrazila zadovoljstvo ovogodišnjim brojem upisanih studenata. Od više od 2800 studenata koliko će ih u novoj akademskoj godini studirati na svim smjerovima i svim godinama studija, FOI ove godine ima 291 brucoša preddiplomskog studija Informacijski i poslovni studiji, 130 brucoša preddiplomskog studija Ekonomika poduzetništva te 208 brucoša stručnog preddiplomskog studija PITUP.

Nastava će se u novoj akademskoj godini izvoditi prema hibridnom modelu, kombinacijom kontaktne nastave i nastave na daljinu. Predavanja će se izvoditi na daljinu (online), dok će se seminarska nastava i laboratorijske vježbe izvoditi u kombinaciji nastave na daljinu i kontaktne nastave. Pomno osmišljenim rasporedom prilagođenim za rad u manjim grupama, dodatno se doprinosi smanjenju broja istovremeno fizički prisutnih studenata i nastavnika u zgradi Fakulteta. 

Nastava na svim FOI-jevim studijima započinje u ponedjeljak, 28. rujna 2020., a važno je napomenuti da su za dolazak i fizički kontakt studenata napravljene sve pripremne radnje kako bi se maksimalno poštivale sve protuepidemijske mjere. FOI otvara novoopremljene laboratorijske dvorane, bit će dostupna i mogućnost posudbe prijenosnih računala studentima za praćenje nastave na daljinu. Dodatno, studenti će imati termine za konzultacije kada će moći postavljati pitanja vezana uz praćenje nastave i tehničke upute za korištenje servisa FOI te dobiti odgovor u realnom vremenu od svojih starijih kolega i djelatnika FOI-jevih stručnih službi. 

Komentari

27.09.2020. 09:28h Zadnja izmjena: 27.09.2020. 09:28