otvoreno pismo uprave

ZAOKRET NK VARAŽDINA "Ulažemo stotine tisuća eura i želimo da se to zna"

Uprava NK Varaždina javnosti se odlučila obratiti vrlo opširnim otvorenim pismom iz uvjerenja, kako ističu, da aktivnosti koje poduzimaju glede ulaganja u razvoj njihovog sportskog pogona i povjerene im infrastrukture – prolaze „ispod radara“...
Objavljeno: 16.11.2019. 15:58

Zadnja izmjena: 16.11.2019. 16:33

Uprava NK Varaždina javnosti se odlučila obratiti vrlo opširnim otvorenim pismom iz uvjerenja, kako ističu, da aktivnosti koje poduzimaju glede ulaganja u razvoj njihovog sportskog pogona i povjerene im infrastrukture – prolaze „ispod radara“, a s druge strane – mišljenja su da javnost ne raspolaže sasvim točnim podacima o javnim dotacijama koje klub dobiva. 

Popriličan je to zaokret u komunikaciji NK Varaždina, koji dosada s javnošću nije komunicirao na sličan način, međutim povod njihovom otvorenom pismu, kako se čini, jest skorašnja investicija kluba vrijedna nekoliko stotina tisuća eura. Riječ je, naime, o novoj umjetnoj travi koja će zadovoljavati najstrože FIFA standarde, a koju će NK Varaždin u suradnji s Hrvatskim mogometnim savezom postaviti u sljedećih mjesec dana. Klub međutim ističe kako je već 2017. godine investirano više od dvije stotine tisuće eura, kada je – također zahvaljujući donaciji HNS-a – na stadionu postavljen sustav navodnjavanja, sustav video nadzora; kada je obnovljen razglas, uređen dio sanitarnih čvorova, dio fasade, te kupljen i montiran moderan LED ekran za potrebe semafora. Kada je riječ o većim investicijama, gotovo 50 tisuća eura investirano je, napominju, i u sustav nadzora  posjetitelja i njihovih ulaznica.

"Brinemo, brinuli smo se i ranije"

Uprava dodaje kako su se o stadionu brinuli i prije nego im je povjeren na upravljanje: podmirivali troškove čišćenja snijega, osigurali donaciju reflektora za pomoćne terene, mehanizaciju za valjanje terena..., dok su od 15. veljače ove godine, kada su preuzeli upravljanje stadionom – započeli uređivati i prostore za dnevni boravak članova akademija (između školskih i klupskih obaveza); kupili novu kosilicu sa svim potrebnim priključcima, nove paže trave; servisirali agregate; zamijenili stare klima uređaje novima; zamijenili više od 50 stolica; sanirali dotrajalu ogradu, te  pristupili sanaciji pomoćnog terena, kao i izgradnji postolja za TV kameru. Zajednicu sportskih udruga Grada Varaždina pritom prozivaju na više mjesta za „neadekvatno održavanje stadiona“...

- Ovim otvorenim pismom želimo javnosti, građanima grada Varaždina i Varaždinske županije približiti napore i aktivnosti koje svakodnevno odrađuju klub, uprava, prijatelji, partneri i sponzori, kako bi u Varaždinu egzistirao i u adekvatnim uvjetima radio jedan pogon s više od 250 registrirane djece. Uvjereni smo da je velika količina truda i rada ostala „ispod radara“ - zaključuje otvoreno pismo NK Varaždin, naglašavajući kako je njihov klub u ovom trenutku četvrti najgledaniji prvoligaški klub u Hrvatskoj, čime je ujedno i jedan od najboljih promotora Grada Varaždina koji neizravno pozitivno utječe i na njegovo gospodarstvo.

"Mjesečno podnosimo izvješća"

Kada je riječ o javnim dotacijama, napominju kako je transparentnosti radi otvoren poseban žiro račun s kojim se upravlja troškovima i investicijama na stadionu, te se mjesečno Gradu Varaždinu dostavljaju detaljna izvješća. Kada je, primjerice, riječ o održavanju stadiona, Grad Varaždin NK Varaždin mjesečno pomaže s 50.000 kuna. I na ovom mjestu, međutim, Uprava kluba proziva Zajednicu sportskih udruga, iskazujući nezadovoljstvo raspodjelom sredstava: „Kao najgledanijem sportskom kolektivu u županiji, klubu koji se natječe u trenutno najpopularnijem i najpraćenijem sportu u Hrvatskoj, klubu koji broji više od 250 članova s iznimnim rezultatima, od čega se sve četiri moguće kategorije (pioniri, kadeti, juniori i seniori) natječu u najvišem rangu, od ZŠUGV dobili smo 205.370 kuna. Percepcije radi, autobus za jednu kategoriju za utakmicu u Dalmaciji (takvih je otprilike 10 u sezoni) košta preko 12.000 kuna“, kaže Uprava NK Varaždina koji, sudeći prema navedenim podatcima godišnje primi 800-injak tisuća kuna proračunskih sredstava.

Opširno otvoreno pismo NK Varaždina dostupno je ovdje.

Komentari