priopćenje za medije

Čehokova lista: Otpad u Poljani trudi se riješiti jedino župan

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.06.2021. 09:06

Zadnja izmjena: 21.06.2021. 09:13

Foto: Arhiva

Nezavisna lista Ivana Čehoka obratila se priopćenjem za medije, ponovno vezano uz temu otpada u Poljani u kojem pišu kako se gradonačelnik Neven Bosilj ''kupa u moru'', dok se mještani Poljane i dalje ''kupaju u smradu''.

Kako navode, gradska vlast taji nalaz inspekcije zaštite okoliša koja je napisala zapisnik da se postupa protuzakonito i protupropisno i dala rok do 25. lipnja za uklanjanje nagomilanoga otpada. 

- Budući da gradonačelnik odmara i ne pada mu na pamet obratiti se Varaždinkama i Varaždincima sa objašnjenjem što će učiniti, jedino što smo mogli doznati da je sada sve na županu koji je jedini sposoban i odgovoran i jedini se trudi riješiti problem. Pritom je najzanimljivije da je upravo g. Bosilj bio najgorljiviji zagovornik da se i bale zbrinu deponiranjem negdje u Hrvatskoj, pa nam nije jasno kako će to Bosilj, koji ne može sada odvesti ni 13 tona na deponiju, zbrinuti 113.000 tona baliranoga otpada? - pišu u priopćenju koje potpisuje Mario Lešina.

''Problem se rješava''

Gradonačelnik Neven Bosilj prošlog je tjedna, podsjetimo, građanima poručio kako se ''problem hitno rješava'' te kako će Čistoća odvoziti po uobičajenom rasporedu otpad iz domaćinstava, a istovremeno će biti ispražnjena pretovarna stanica u Poljani. Na ovu se temu osvrnuo se i župan Anđelko Stričak koji je prošlog tjedna obavio razgovara s Nevenom Bosiljem. - Složili smo se da ćemo taj razgovor nastaviti i ovaj tjedan ćemo naći rješenje. Taj komunalni otpad nije samo naš nego i iz drugih gradova i općina iz Varaždinske županije - izjavio je tom prilikom Stričak.

 

Komentari