nevjerojatno

Nova prijevara kruži društvenim mrežama: Uplatite 2 eura i dobijete vrijedne pakete iz pošte

Objavljeno: 21.11.2023. 09:13

Zadnja izmjena: 21.11.2023. 09:13

Na Facebook stranici HrvatskaPošta-Rasprava pošiljaka objavljena je ponuda kojom ako uplatite 1,95 eura možete primiti neku od zaboravljenih pošiljaka iz skladišta.

Klik na poveznicu koja se nalazi u istoj objavi vodi vas na obrazac koji je potrebno ispuniti. Stranica koja je objavila tu 'ponudu' zapravo nije službena stanica Hrvatske pošte te je riječ o novom pokušaju prijevare. 

- Tisuće zaboravljenih pošiljki redovito ostaju bez vlasnika u poštanskim uredima. Prema trenutnim propisima, tvrtka Hrvatska pošta mora odbaciti nepreuzete pošiljke jednom godišnje. Međutim, nudi se mogućnost primanja slučajnih pošiljki za samo 1,95 eura. Unutar ovih pošiljki možete otkriti iznenađujuće predmete, od tableta i aparata za kavu do knjiga i torbi - stoji u objavi lažne stranice. 

Kako bi se ova objava učinila vjerodostojnom, ispod posta su napisani i komentari takozvanih zadovoljnih korisnika koji su paket već dobili. Hrvatska pošta na svojim službenim stranicama nije objavila ništa o mogućnosti kupnje nekih od paketa u skladištu, nego upozoravaju na pokušaj prijevare koji se sve češće pojavljuje na društvenim mrežama stranica koje se predstavljaju kao službene.  Iz HP objašnjavaju kako je službena domena Hrvatske pošte posta.hr te da korisnici obrate pozornost na sumnjive i čudne e-mail adrese ili pravopisne i gramatičke greške. Uz to, upozoravaju i na unošenje podataka s bankovne kartice u sumnjive poveznice. 

Komentari