aktualnosti

Nova sortirnica u Varaždinu otvara se idući mjesec, evo što će sve prikupljati

Objavljeno: 08.06.2024. 08:54

Zadnja izmjena: 08.06.2024. 08:54

Gradska tvrtka Čistoća osnovala je tvrtku Eko Varaždin koja će upravljati novog sortirnicom, nedavno su naglasili gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj i direktor Čistoče Zoran Svetec.

U sortirnicu će dolaziti otpad iz 20 jedinica lokalne samouprave s područja Varaždinske županije, a očekuje se skorašnje otvorenje.

- Imali smo sastanak gdje smo pozvali 20 gradonačelnika i načelnika. Sortirnica će u srpnju krenuti s radom i dolaziti će sve reciklabilne komponente iz tih 20 jedinica lokalne samouprave - kazao je gradonačelnik Bosilj.

Direktor Čistoće o poslovanju nove tvrtke Eko Varaždin ističe kako će se prikupljati i razvrstavati plastika, metal, staklo, papir, karton i tekstil. Osim navedenog, dodaje kako su na području grada Varaždina do sad ugrađeni polupodzemni spremnici na 52 lokacije, ukupno 260 spremnika, a noviteta će biti i po pitanju voznog parka. 

- Od tih 52 lokacije na 13 lokacija podijelili smo ključeve korisnicima, a ostale podjele bit će do kraja lipnja. Čistoča ima dosta loš vozni park tako da ga obnavljamo. Ove godine ćemo promijeniti šest kamiona za smeće, a slijedeći tjedan će u Čistoću doći dva busa veličine 10,5 metara kako bi se obnovili i busevi koji obavljaju gradski prijevoz.

Komentari